понеділок, 18 жовтня 2021 14:13

Біполярний розлад і українська коханка: маловідомі факти з життя Жан-Клода Ван Дама
5

18 жовтня американський актор бельгійського походження Жан-Клод Ван Дам відзначає 61-річчя. Він зіграв у близько 60 стрічок, серед яких "Кривавий спорт", "Подвійний удар", "Універсальний солдат" та "Нестримні 2".

Gazeta.ua підготувала маловідомі факти з життя кінозірки.

1. Справжнім прізвищем знаменитості є Ван Варенберг. Ще на початку кар'єри змінив ім'я і взяв прізвище друга, який загинув.

2. В 11 років почав займатися карате, а згодом - тхеквондо, кунг-фу, муай-тай і кікбоксинг. Закінчив спортивну кар'єру з 18 перемогами: у 16 боях нокатував суперників ще в першому раунді. Зазнав лише однієї поразки, та й через те, що його дискваліфікували.

3. З 16 років займався класичним балетом. Протягом п'яти років ходив до балетної школи.

"Балет - це мистецтво, але це також один з найскладніших видів спорту. Якщо ви зможете вижити під час балетного тренування, ви зможете пережити тренування в будь-якому іншому виді спорту", - казав Ван Дам.

4. Вивчив англійську мову завдяки телевізору: загалом під час перегляду мультсеріалу "Флінстоуни". Володіє ще трьома мовами: голландською, французькою та німецькою.

5. Ван Дам був упевнений в тому, що стане успішним у Голлівуді. З 1984 року йому пропонували незначні ролі в бойовиках. А 1986 року зіграв головну роль у стрічці "Не відступати і не здаватися".

18 жовтня американський актор бельгійського походження Жан-Клод Ван Дам відзначає 61-річчя
Фото: instagram.com/jcvd
Справжнім прізвищем знаменитості є Ван Варенберг
Після зйомок у фільмі "Підривник" 1998 року актору діагностували швидкий циклічний тип біполярного розладу зі схильністю до самогубства
Ван Дам був упевнений в тому, що стане успішним у Голлівуді
Американські журналісти прозвали актора "Мускулами з Брюсселя"

6. Після зйомок у фільмі "Підривник" 1998 року актору діагностували швидкий циклічний тип біполярного розладу зі схильністю до самогубства. Ван Дам зізнавався, що мав депресії ще в підлітковому віці.

"Коли я був малим, у Бельгії дітям не ставили діагноз "маніакально-депресивний психоз". Вважалося, що у дитини важкий характер, що він погано вихований. У дитинстві мене рятували тренування, на яких я випускав пар. Але кілька днів без тренувань - і я розклеювався. Це помітив батько і повісив на горищі боксерську грушу, щоб я міг займатися вдома", - розповідав чоловік.

Після тієї ж стрічки Ван Дам почав зловживати наркотиками, на які витрачав до $10 тис. на тиждень. Кокаїнова залежність призвела до спроби самогубства, після чого актор пройшов курс лікування в клініці.

7. Ван Дам має не лише титул чемпіона Європи з карате і кікбоксингу 1979 року, а й звання "Найсексуальніші ноги Голлівуду" 1997 року. Американські журналісти прозвали актора "Мускулами з Брюсселя".

8. Кінозірка був одружений п'ять разів і має трьох дітей від попередніх шлюбів. Двічі одружувався з ексчемпіонкою з бодібілдінгу Гледіс Португіз, з якою одружений і досі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ольга Сумська показала рідкісні фото з 88-річною мамою

2009-го актор закрутив роман у Таїланді з українкою Оленою Каверіною, за яку старший на 25 років. У жовтні того ж року відвідав Україну вперше. Ходили чутки, що заради Каверіної чоловік покинув дружину. Та з'ясувалося, що це неправда.

Netflix випустив трейлер комедійного бойовика "Останній найманець". Це перший проєкт стрімінгу, майже повністю знятий в Києві. Також зйомки проходили в Парижі. Заради стрічки в українській столиці більш як два тижні перекривали автомобільний рух, приїжджав виконавець головної ролі Жан-Клод Ван Дам.

Зараз ви читаєте новину «Біполярний розлад і українська коханка: маловідомі факти з життя Жан-Клода Ван Дама». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі