субота, 19 червня 2021 09:06

Балетний батл: прем'єри балету мірятимуться майстерністю у двох легендарних виставах
12

Артисти балету відкрили двері до своєї репетиційної зали
Фото: надала Катерина Кухар
Артисти балету відкрили двері до своєї репетиційної зали
Артисти балету відкрили двері до своєї репетиційної зали
Артисти балету відкрили двері до своєї репетиційної зали
Артисти балету відкрили двері до своєї репетиційної зали

21 червня, в вихідний понеділок, в Жовтневому палаці пройдуть два чудових балети - "Лебедине озеро" і "Білосніжка і сім гномів".

Особливий статус спектаклю "Лебедине озеро", який відбудеться о 19.00, додасть участь в балеті прими-балерини Катерини Кухар в образі білого лебедя. А о 16:00 зарядитися позитивними емоціями можна буде на виставі "Білосніжка і сім гномів". Партію принца танцює прем'єр балету Національної опери України Станіслав Ольшанський в парі з Ганною Стояновою, яка в цій партії зачарувала вимогливих французів.

На репетиції артистів до вистав можна було побачити чоловічий батл прем'єрів балету Олександра Стоянова та Станіслава Ольшанського, а також як Катерина Кухар репетирує з Ганною Стояновою сцену смерті в "Білосніжцы і сім гномів".

"Не дивлячись на те, що у нас з Катею складні стосунки, я звернулася до неї по допомогу, - говорить Анна Стоянова, - Катя не просто володіє балетною технікою, вона одна з небагатьох балерин, які володіють акторським драматичним талантом. І вона мені дуже допомогла в підготовці партії, розповіла, на що потрібно звернути увагу під час сцени смерті, під час дуетного танцю".

"Я люблю вмирати на сцені, - відверто каже Катерина Кухар, - мені не страшно переживати драму Кармен, Жизель, Мавки, Джульєтти. Навпаки цікаво кожен раз проживати життя героя. На сцені я можу собі дозволити те, що ніколи не зроблю в життя: не вип'ю отруту, як Джульєтта, не позбавлю себе життя кинджалом, як Шехеразада. Сцена смерті - це не тільки балетна техніка, а й акторська гра. Тут теж є свої нюанси, якими я і ділилася з Ганнусею. Незважаючи на свій юний вік, вона дуже вимоглива до себе. Добре, що вона прагне до ідеалу. Значить у неї велике сценічне майбутнє, адже справжні артисти балету - вічні учні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катерина Кухар випустила своїх перших "лебедів"

"У Ані й Каті є невеликі жіночі ревнощі за мою увагу, - визнає Олександр Стоянов, - але коли вони удвох, у них повна творча дружба і розуміння. Я радий, що Катя підтримує Аню, передає їй свої знання. Тим більше, що ми все робимо для загального блага. 21 червня балет "Білосніжка" - благодійний - всі виручені кошти від продажу квитків будуть спрямовані на реконструкцію сцени Жовтневого палацу. Перший благодійний спектакль танцювали ми з Катею, тепер черга інших артистів. Незмінно підтримує обидва благодійних вистави солістка Національної опери України Катерина Діденко, яку ми між собою називаємо "німецька машина", тому що вона у нас одна з найтехнічніших і найвитриваліших балерин, а німецька, бо здобувала освіту в Штутгарті в John Cranko-Schule " .

21 червня в Жовтневому палаці глядачі зможуть насолодитися не тільки мистецтвом балету, а й живописом художниці Аліни Бабенко, яка надихаючись балетним мистецтвом написала колекцію картин "Діалог". Частина полотен буде представлена ​​в день вистав.

Зараз ви читаєте новину «Балетний батл: прем'єри балету мірятимуться майстерністю у двох легендарних виставах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі