вівторок, 21 квітня 2015 13:28

Англійській королеві виконується 89 років
10

Автор: Reuters
 

 21-го квітня піддані королеви Єлизавети II хочуть зробити приємно своєму правителю і відправляють їй листівки з поздоровленнями з днем ​​народження, побажаннями здоров'я і довголіття. Сьогодні Її Королівській Високості виповнюється 89 років, але святкування цієї дати перенесено на початок літа. Це стара англійська традиція для коронованих осіб. Перший, фактичний, день народження Її Величність святкує скромно - в колі сім'ї в Віндзорському замку під Лондоном, а другий, офіційний, прирівнюється до національних свят і відзначається з розмахом в одну із субот червня. Тому що в цьому місяці погода, швидше за все, не зіпсує всенародного тріумфування.

До речі, нагадаємо, на даний момент Єлизавета II є найстаршим правлячим монархом у світі.

Народилася королева 21 квітня 1926-го року. Всього через чотири місяці вона була хрещена в приватній каплиці Букінгемського палацу.

Вона є сороковим за рахунком монархом з моменту завоювання Вільгельмом корони Англії в 11 столітті.

Автор: Reuters
 

Свій день народження Єлизавета II святкує два рази на рік: свій фактичний день народження 21-го квітня і офіційне свято в першу суботу червня. 6-го лютого 1952-го року принцеса Єлизавета перебувала в Кенії з офіційним візитом. Тоді з'явилося повідомлення про те, що її батько і король Георг VI помер

 Рік потому 2-го червня 1953-го року відбулася коронація Єлизавети в Вестмінстерському абатстві. Вперше коронацію транслювали по телебаченню.

Будучи однією з найбільш працьовитих членів королівської сім'ї, Її Величність все ще відвідує сотні заходів щороку, і протегує більш ніж над 620 благодійними та іншими організаціями.

Автор: Reuters
 

У листопаді 1947-го року відбулася церемонія одруження королеви і герцога Единбурзького у Вестмінстерському абатстві. Це ж місце було обрано онуком Єлизавети II - принцом Уїльмом для свого весілля.

У шлюбі в Її Величності народилося четверо дітей - принц Чарльз, принцеса Анна, принц Ендрю і принц Едвард. Під час візиту королеви та її чоловіка в Австралію і Нову Зеландію в 1970-х роках, монархи вирішили вперше здійснити так звану "королівську прогулянку", щоб зустрітися з усіма бажаючими їх побачити. З тих пір такі прогулянки стали традицією, якій монархи слідуюуть по цей день.

Єлизавета II стала першим британським монархом, яка вчинила офіційний візит до Китаю в 1986-му році.

Автор: Reuters
 

Її величність є найстарішим за віком британським монархом в історії. Золотий (2002 рік) і діамантовий (2012 рік) ювілеї свого правління вона відзначила подорожуючи містами та селищами Великобританії.

Автор: Reuters
 

На момент народження Єлизавети, ніхто не очікував, що вона стане королевою, так як її батько був другим в черзі на престол. Однак король Едуард VIII зрікся престолу на користь батька Єлизавети, а сама монархиня стала першою в черзі на престол.

Королева була однією з перших, хто привітав космонавтів, що висадилися на Місяці в 1969-му році: "Від імені британського народу я вітаю майстерність і мужність, які допомогли людині дістатися до Місяця. Нехай це підвищить рівень знань та існування всього людства".

Автор: Reuters
 

Її величність має сторінку в Facebook - "The British Monarchy" з більш 1,1 мільйоном передплатників.

Автор: Reuters
 

Єлизавета II навіть займалася мистецтвом: під час Другої світової війни вона показувала пантоміми, і навіть грала принца Флорізеля в "Попелюшці" в 1941-му році.

Королева змушена була навчитися водити машину в 1945-му році, бо тоді вона приєдналася до британської армії.

Зараз ви читаєте новину «Англійській королеві виконується 89 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі