вівторок, 28 вересня 2010 14:38

Ангела Меркель продовжує їсти типово "радянські" страви

Ангела Меркель продовжує їсти типово "радянські" страви

Напередодні 20-річного ювілею з дня об"єднання Німеччини Ангела Меркель в інтерв"ю берлінському тижневику SUPERillu розповіла про свої "радянські" звички, що залишилися з часів життя в НДР, яких вона так і не змогла позбутися.

"Іноді, я купую ту або іншу річ, як тільки її побачу, хоча зараз вона мені по-справжньому і не потрібна, - зазначила канцлер. - Ця тяга до накопичення запасів сидить в мені глибоко і пояснюється тим, що в умовах дефіциту, люди купували все, що можна було дістати".

Крім того, Меркель, за власними словами, у себе вдома продовжує із задоволенням їсти типово "радянські" страви, як наприклад, солянку, шашлик або лечо. Канцлер також зізналася, що довгий час після Об"єднання ніяк не могла звикнути говорити "супермаркет" замість "універсаму".

В цілому, Ангела Меркель оцінила підсумки об"єднання Німеччини як позитивні. Вона розкритикувала нещодавні висловлювання прем"єр-міністра Бранденбурга Маттіаса Платцека, який заявив, що Об"єднання фактично стало "аншлюсом" НДР.

"Більшість громадян Східної Німеччини на виборах Народної палати в березні 1990 року однозначно висловилися за входження НДР до складу ФРН на підставі 23-ої статті західнонімецького Основного закону, - зазначила Меркель. - Я пам"ятаю тодішнє гасло "Якщо прийде західнонімецька марка - ми залишимося, якщо не прийде - ми виїдемо"".

За словами Ангели Меркель, стан речей в 1990 році був однозначним: люди не хотіли чекати або вибирати якийсь особливий "третій шлях".

"Вони хотіли німецької єдності, - заявила канцлер. - Це було нашим головним політичним завданням, яке ми виконали".

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Ангела Меркель продовжує їсти типово "радянські" страви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі