четвер, 17 травня 2007 15:44

Американка вижила після обезголовлювання

30-річна Шеннон Маллой з Денвера (штат Колорадо) потрапила в аварію 25 січня цього року. Головою вона сильно ударилася об приладову панель. Її череп відокремився від хребта, але при цьому інші органи залишилися цілими. Таку рідкісну травму називають "внутрішнє обезголовлювання". В результаті жінка втратила здатність контролювати свою голову.

Пошкодження нервів привели до того, що у Маллой з"явилася косоокість. Крім того, вона має труднощі з ковтанням, у неї була діагностована водянка і мозковий крововилив.

Хірург Гарі Гізеллі говорить, що ані він, ані його колеги раніше не бачили, щоб після такої травми людина виживала. За його словами, лишиится в живих Маллой допомогла сила волі, завдяки чому лікарі встигли буквально пригвинтити голову назад. Лікарі стабілізували голову й шию за допомогою спеціального приладу.

"Я пам"ятаю той удар, після якого я не могла контролювати голову. Я не думала про біль, просто концентрувалася на тому, що мені потрібно залишитися в живих. Мій череп зісковзував з шиї п"ять разів. Кожного разу, коли вони його надягали, він зісковзував", - згадує Маллой.

У Британії в 2006 році відбувся аналогічний випадок з 12-річним хлопчиком. Кріс Стюарт був обезголовлений, коли його гоночний автомобіль Mini на швидкості 80 км/год врізався в бар"єр після того, як на машині лопнула шина. Від потужного удару череп дитини відокремився від хребта. Череп сполучали з тілом тільки судини і м"язи. Травма була практично смертельною, тільки дивом дитину вдалося врятувати.

Хірурги терміново провели операцію, прикріпивши голову за допомогою особливих металевих пластин і кісткових трансплантатів, узятих зі стегна Кріса. Операція тривала шість годин. 19 днів хлопчика не приводили в свідомість, щоб необережні рухи не вбили його, фатальним чином змістивши конструкцію. Через два місяці після аварії дитина вже могла ходити, плавати і навіть кататися на велосипеді, повідомляє ФАКТnews.

Зараз ви читаєте новину «Американка вижила після обезголовлювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі