неділя, 01 квітня 2007 10:33

Американці вірять в Бога і не вірять в Дарвіна. Опитування

В ході опитування про відношення американців до релігії, проведеного за замовленням журналу Newsweek, 91% респондентів заявив, що вірить у Бога. 82% віруючих повідомили, що вважають себе християнами різних конфесій. Не вірять в існування Бога, за даними дослідження, лише 6% респондентів.

Проте близько половини учасників опитування заявили, що "особисто знайомі з атеїстами". Такі дані, на думку експертів, свідчать про те, що серед учасників було немало "прихованих атеїстів" - людей, які не вірять в Бога, проте, з якихось причин не бажають в цьому зізнаватися.

Майже половина американців (48%) заявили, що не вірять в теорію еволюції. Прихильником концепції креационізма, що пояснює появу життя на Землі божественним втручанням, назвав себе один із трьох учасників опитування з університетською освітою.

Незважаючи на те, що 34% респондентів заявили, що, на їхній погляд, в США релігія має надто великий вплив на суспільство, більше 60% дали зрозуміти, що не проголосують на виборах за політика, що оголосив себе атеїстом.

Всього в опитуванні взяв участь 1000 і один американець, передає Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Американці вірять в Бога і не вірять в Дарвіна. Опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі