середа, 28 липня 2021 14:13

Ахеджакова відповіла на закиди про "неетичність, хамство й образи ветеранів"

Ахеджакова відповіла на закиди про "неетичність, хамство й образи ветеранів"
Ахеджакова відповіла на звинувачення та вимоги позбавити її звання народної артистки. Фото: "Дождь"

У Росії спектакль "Перший хліб", головну роль у якому виконує акторка 83-річна Лія Ахеджакова, назвали "гранично неповажним до ветеранів" та розкритикували за "неприкриту пропаганду одностатевого кохання".

Громадська організація "Офіцери Росії" подала на постановку скаргу в генпрокуратуру та московську мерію за "кричущу неетичність, хамство й образи ветеранів та членів їхніх сімей". Ахеджакова, монолог якої обурив позивачів, відповіла на звинувачення та вимоги позбавити її звання народної артистки, передає телеканал "Дождь".

"Багато ображених через цю ситуацію, на чиїх почуттях легко грати. Вони не дивляться вистави, вони не ходять у театри, але вони глибоко ображені. Ми приблизно в театрі знаємо, хто нацькував. Якийсь ідіот доніс цим військовим, нібито я на кладовищі п'яна лаюся матом. Так ви що, з глузду з'їхали, чи що? Там ніякої наруги над ветеранами немає. Навпаки, звернення до них. Моя героїня розмовляє з могилами тих, хто там лежить. І серед них один ветеран. У мене глядачі по всьому світу, хлопці. Можу бути не народною. Забирайте! Забирайте "Ніки" мої, забирайте премії! Хлопці, беріть собі на пам'ять. Я без вас і цих нагород виживу", – заявила акторка.

Прем'єра вистави відбулася 19 червня, а через декілька днів організація висунула претензії, зажадавши змінити постановку до наступного показу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахеджакова розповіла про цькування в Росії

Народна артистка Росії Лія Ахеджакова активно підтримує українців і критикує дії російської влади. Робить це інтелігентно, але не соромиться у висловлюваннях. Акторка народилася в Дніпрі, неодноразово зізнавалася, що втрачати їй нічого, але при цьому хочеться бути чесною насамперед щодо себе.

Зараз ви читаєте новину «Ахеджакова відповіла на закиди про "неетичність, хамство й образи ветеранів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі