середа, 07 травня 2008 17:39

Абрамович будує найдорожчий будинок в Лондоні (ФОТО)

 
Він купив безцінну для любителів лондонської архітектури 5-поверхова будівлю 30-х років ХIХ століття, побудована знаменитим архітектором Томасом Кубіттом, який проектував східне крило Букингемського палацу. І почав робити з нього цукерочку, повідомляє Експрес-газета.

Зовні будинок в Белгравії - одному з найпрестижніших районів британської столиці - мало чим відрізняється від сусідніх будівель вікторіанської епохи. Великі вікна, високі стелі і колонада на першому поверсі. Проте Роман Аркадійович збирається провести кардинальну внутрішню реконструкцію і перетворити особняк на палац, гідний другого багатія Британії. Інтер"єри будуть оформлені в неокласичному стилі, імітуючи моду часів королеви Вікторії. Передбачається використання набірного паркету, ліпних карнизів, товстих килимів і драпіровки на стінах. У будинку плануються три підземні поверхи, вісім спалень зі своїми ваннами, декілька залів, бібліотека, кабінет, дитяча, великий гараж і кімнати для прислуги.

За попередніми підрахунками, реалізація проекту обійдеться Роману Аркадійовичеві в 150 млн. ф. ст. (близько $300 млн.).

До речі, Абрамович купив собі квартиру в цьому будинку ще в кінці 90-х років за скромних по теперішніх цінах 1,2 млн. ф. ст. ($2,4 млн.) і прожив в ній декілька років з колишньою дружиною Іриною і п"ятьма дітьми. Поступово він скуповував всі квартири в своєму і сусідньому під"їздах. В результаті будинок обійшовся йому приблизно в 20 млн. ф. ст. ($40 млн.), що, за оцінкою рієлторів, як мінімум удвічі менше його нинішньої ціни.

НЕРУХОМІСТЬ АБРАМОВИЧА:

6-поверховий будинок в шикарному лондонському районі Найтсбрідж - $51 млн.

Заміська резиденція у Файнінг-хілл в графстві Західний Сассекс з 440 акрами землі - $33,6 млн.

Пентхаус в лондонському районі Кенсингтон загальною площею 9000 кв.м - $54 млн.

5-поверховий григоріанський особняк в районі Белгравія (Лондон) після перебудови - $300 млн.

Будинок в Сен-Тропе (Блакитний берег, Франція) - $18 млн.

Дача в Підмосков"ї - $15 млн.

Замокнув "Де ла Кро" (Франція) на мисі Антіб (Блакитний берег) - $30 млн.

Зараз ви читаєте новину «Абрамович будує найдорожчий будинок в Лондоні (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі