пʼятниця, 13 листопада 2015 12:46

"Я намагаюсь бути осторонь політики" - Дмитро Комаров

Автор: lastnews.com.ua
 

Телеведучий Дмитро Комаров вчора завітав на прем'єру серіалу "Слуга народу", який стартує 16 листопада на каналі 1+1. Gazeta.ua мандрівник розповів, що намагається бути осторонь політики і виступає за те, щоб взяти кращі здобутки країн світу і реалізувати їх в Україні.

"Мене ніколи не запрошували, я навпаки намагаюсь бути осторонь політики і я за те, щоб у своїх програмах показувати життя простих людей, і не вплутуватися в якісь конфлікти, і політику. Але у якості жарту, дивлячись на те, що у нас відбувається у політиці, виникала думка, щодо слогану передвиборчого, якщо б я все-таки пішов у політику: "я нічого в цьому не розумію, але спробую". Багато що хочеться поміняти. Коли ти дивишся, як мер Лондона їздить на роботу на велосипеді, то дуже хочеться, щоб у нас було також. Якщо говорити про екзотичні країни, тут теж такий контрастний момент. Наші політики багато країн називають країнами третього світу", - говорить Дмитро Комаров.

У якості прикладу телеведучий обирає Мексику.

"Це країна третього світу, але при цьому ми виходимо у місті Мехіко і дивимося, що там тисячі велопарковок, які стоять на кожному перехресті. Ти за 20 доларів на рік, придбавши велокартку, приклав її на одному перехресті, взяв велосипед, здав біля того дому, де тобі потрібно. Там ідеальні велодоріжки, безпечні, прогумовані, щоб, якщо ти впав, то не вдарився. Там немає такого поняття, як у нас на центральних вулицях - парковки на тротуарах. Тому що бровка висотою 35 сантиметрів, на яку ти не заїдеш навіть на самому крутому джипі, навіть, якщо ти депутат тричі. Авто або спускають вниз на ліфті на підземний паркінг, чи піднімають наверх. Я, коли на це все дивився, прикро, що у нас такого немає.Навіть у програмі передав привіт нашому меру: "шановний мер Києва, а коли таке буде у нас, і чому у нас цього дочі не має Тому що ми називаємо ці країни країнами третього світу, але у нас цим і не пахне. Ось, коли на такі приклади дивишся, то стає сумно, дуже хочеться викристалізувати і взяти найкраще, що ми бачили у різних країнах і зібрати в Україні", - зазначає мандрівник.

Дмитро Комаров відвідав чимало країн і його вже важко здивувати екзотикою, але, за словами телеведучого, це тільки приносить користь його передачам.

"Коли ти подорожуєш 10 років і весь час знаходишся в цій екзотиці, то емоції притупляються, тебе вже не дивують банальні речі. Це погано особисто для мене. Тому що я приїжджаю і не ловлю той кайф вже. Якщо ж щось здивувало нас з оператором Сашком, то це супер-тема, яка знесе дах, у гарному сенсі слова, і нашому глядачеві.

У нас був 100-й випуск, 11 грудня програма святкує 5 років в ефірі. Коли я вперший раз знімав в Індії кремацію на березі річки Ганг, у Варанасі, то мені снилися ці руки, ноги, що котяться. Коли приїхав в другий раз і ми відпрацювали 10 днів, коли навколо горять 100 тіл цілодобово, то до свого здивування до цього звикли . І я вже міг сказати: "Сашко, ось покотилася голова, візьми її на другому плані. А ось мізки киплять в черепі, не знімай це". Абсолютно до всього звикаєш і адаптуєшся, навіть до такої "жесті", цього не уникнути. Звичайно, собі скажеш, це жахливо, те що ти бачиш, але ти настільки багато бачив, що тебе це не так дивує. Але, якщо тебе щось вразило, то це супер тема і вона потрапляє, як правило в програму. Якщо взяти travel-журналіста, який вперше потрапляє у якусь екзотику, що його дивує? Дорожній трафік, спекотне та вологе повітря, та інший набір стереотипів. Нас ці банальності вже не дивують, тому у програму потрапляють лише унікальні теми і у нас більше виворіту виходить", - говорить телеведучий.

Зараз ви читаєте новину «"Я намагаюсь бути осторонь політики" - Дмитро Комаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі