середа, 28 лютого 2007 12:34

75-річчя Тейлор зустріла в діамантах та інвалідному візку (ФОТО)
6

Одній з найзнаменитіших актрис Голівуду, легенді світового кінематографа, Елізабет Тейлор у вівторок, 27 лютого 2007 року, виповнилося 75 років.

З нагоди такого дня на вечірку в Лас-Вегасі, вона відправилася зі своїми дітьми. Тейлор була в інвалідному візку, проте в діамантах і білій вечірній сукні.

Елізабет Тейлор стала першою голлівудською актрисою, яка отримала мільйонний гонорар за роль Клеопатри, вона частіше за інших з"являлася на обкладинці журналу "People", поступившись тільки принцесі Діані.




Тейлор народилася 27 лютого 1932 року в сім"ї англійського торговця творами живопису і скульптури в Лондоні, де провела перші 7 життя. Потім родина переїхала до Америки.

Перше запрошення знятися в кіно отримала у віці 10 років. Фільм "Кожну Хвилину народжується такий" поклав початок її кар"єрі на екрані. Незабаром вона підписала багаторічний контракт з "Метро Голдвін Мейер".

Тейлор знялася в більш, ніж 70 фільмах (від вдалих до провальних). Найвідоміші серед них, Клеопатра" (1963), "Кішка на розжареному даху" (1958), "Приборкання норовливої" (1966), "Хто боїться Вірджинію Вульф?" (1966) та інші.Актриса стала володаркою двох "Оскарів".

Крім роботи були скандали і трагедії, декілька шлюбів, алкоголізм і наркозалежність, нескінченні клініки і страшний діагноз - пухлина мозку.

Елізабет Тейлор відома також своєю активною позицією в галузі боротьби зі СНІДом і підтримкою ліберальних ініціатив. У 1991 році актриса створила фонд для боротьби зі СНІДом, пише Newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «75-річчя Тейлор зустріла в діамантах та інвалідному візку (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі