вівторок, 17 квітня 2018 02:24

10 зірок, які визнали себе хворими ВІЛ
10

Все частіше знаменитості зізнаються про свій ВІЛ-позитивний статус. 10 світових зірок публічно розповіли про інфекцію, щоб підтримати тих хто соромиться свого діагнозу.

Багато з них присвятив життя боротьбі з недугом, пише www.dw.com.

Кончита Вурст

Автор: tr.wikipedia.org
  Кончита Вурст
Кончита Вурст

Співачка з Австрії Кончита Вурст, яка 2014 року сенсаційно перемогла на "Євробаченні", у квітні 2018 року заявила про свій ВІЛ-позитивний статус. Це сталось після того, як її колишній партнер пригрозив оприлюднити цю інформацію.

Фредді Мерк'юрі

Автор: kp.ua
  Фредді Мерк'юрі
Фредді Мерк'юрі

Однією з перших і найбільш знаменитих жертв ВІЛ-інфекції став британський співак, вокаліст рок-групи Queen Фредді Мерк'юрі. Він помер в 1991 році у віці 45 років. Про те, що хворий на СНІД він, оголосив за день до смерті.

Андреас Люндстетд

Автор: Mathias Otterberg
  Андреас Люндстедт
Андреас Люндстедт

Шведський музикант заснував поп-групу Alcazar, довгий час був її головним солістом. У 2007 році він публічно визнав, що є ВІЛ-позитивним. Відкриту заяву Люндстедта зустріли з великим схваленням представники політики і шоу-бізнесу.

Енді Белл

Автор: qha.com.ua
  Енді Белл
Енді Белл

Учасник групи Erasure Енді Белл зробив свою публічну заяву в 2004 році, хоча діагноз був поставлений за 6 років до цього. Відомо, що музикант робить пожертви на освіту і дослідження в галузі ВІЛ-інфекції.

Мері Фішер

Автор: The New York Times
  Мэри Фишер
Мэри Фишер

Американська фотографиня і письменниця Мері Фішер відкрито заявила про свій позитивний ВІЛ-статус. З 2006 року є послом доброї волі Програми ООН з питань ВІЛ та СНІДу. Вона очолює власний фонд, присвячений дослідженням у цій галузі.

Ірвін "Меджик" Джонсон

Автор: streets.ucoz.kz
  Ірвін "Меджик" Джонсон
Ірвін "Меджик" Джонсон

Ірвін "Меджик" Джонсон - один з найвідоміших баскетболістів за всю історію американської ліги НБА. Колишній баскетболіст опікується просвітницькою і благодійною діяльністю ВІЛ-інфікованих людей.

Томмі Моррісон

Автор: klitschko-brothers.com
  Томмі Моррісон
Томмі Моррісон

Колишній боксер-важкоатлет, що знявся у фільмі "Роккі 5" разом з Сільвестром Сталлоне. Помер 1 вересня 2013 року в віці 44 років, імовірно, від СНІДу. Спортсмен заразився на ВІЛ майже 20 років до цього. Довгий час не хотів у це вірити, відмовляючись від терапії.

Грег Луганіс

Автор: Ruposters
  Грег Луганіс
Грег Луганіс

Американець Грег Луганіс - один з найкращих стрибунів у воду, чотириразовий переможець Олімпіади і п'ятикратний чемпіон світу. Він дізнався про свій позитивний ВІЛ-статус у 1988 році, але продовжив участь у великому спорті, вигравши ще дві олімпійські золоті медалі. Публічно зізнався, що він ВІЛ-позитивний, лише в 1995 році, коли вийшла у світ його автобіографія.

Надя Бенайсса

Автор: zimbio.com
  Надя Бенайсса
Надя Бенайсса

Німецька співачка Надя Бенайсса здобула популярність через виступи в поп-групі No Angels. У 2010 році Надя залишила групу після того, як була засуджена до двох років умовно за те, що заразила сексуального партнера ВІЛ. Під час вагітності у Наді була виявлена інфекція. Сьогодні вона живе звичайним життям і бере участь в проектах із боротьби зі СНІДом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За останні 10 років на половину скоротилася смертність від СНІДу

Чарлі Шин

Автор: bigmir)net
  Чарлі Шин
Чарлі Шин

Американський актор Чарлі Шин відомий численними скандалами в особистому та публічному житті, зокрема й через зловживання наркотиками. 17 листопада 2015 року зізнався, що заражений ВІЛ. Приводом для публічного зізнання став шантаж однієї з повій, яка зажадала за своє мовчання величезну суму грошей.

СНІД є останньою фазою вірусу імунодефіциту людини. Він впливає на ДНК та нервову систему. На останній його стадії з'являються пухлини, туберкульоз та інші важко виліковні хвороби, від яких помирають. Спочатку для лікування ВІЛ вчені використовували антиретровірусні препарати. Перший винайшли у 1987 році – зидовудин.

Зараз ви читаєте новину «10 зірок, які визнали себе хворими ВІЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі