вівторок, 06 березня 2007 16:37

10 березня Усамі бен Ладену виповниться 50 років

За шість років США не вдалося знищити "Аль-Каїду". Через два дні її ватажку Усамі бен Ладену виповниться 50 років. Можливо, він ще живий - хоча останній відеозапис з ним з"являвся 2004 року, а 2006 року в ефір вийшло декілька аудіозаписів бен Ладена, на яких фахівці упевнено ідентифікували його голос.

2006 року з"являлися різноманітні повідомлення про смерть лідера світового тероризму: у вересні французькі спецслужби, посилаючись на саудівських колег, заявили про те, що бен Ладен помер від тифу в кінці серпня, за іншими відомостями, він помер ще в квітні минулого року. Проте в США вважають, що він живий і ховається у Пакистані, де формує нові учбові табори для бойовиків "Аль-Каїди" і готує весняний наступ.

Можна припустити, що ніхто не зацікавлений у тому, щоб стверджувати, що бен Ладен мертвий, пише італійська газета Corriere della Sera. Джихадистам достатньо вірити, що він з ними. Його немає, але нібито він є. Він - натхнення руху, але він не глава організації. Його виступи забезпечили йому політичне і духовне безсмертя. Досить послухати розшифровки переговорів екстремістів у Європі або на Близькому Сході. Про нього говорять як про людину, яка піднялася над всіма питаннями, до нього відносяться як до вождя, на нього посилаються, коли хочуть підтвердити союзницькі зобов"язання. Він став іконою, маркою, пише газета, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «10 березня Усамі бен Ладену виповниться 50 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі