пʼятниця, 20 грудня 2019 00:25

Запрацюють камери фіксації перевищення швидкості

Запроваджують автоматичну фіксацію порушень правил дорожнього руху. Перші системи встановлюють у Києві. Відеокамери працюватимуть у тестовому режимі. Порушникам надсилатимуть повідомлення про недотримання правил дорожнього руху на пошту. Штрафувати почнуть із 2020 року.

— В Україні працюють два типи камер на дорогах, — каже автоюрист Володимир Караваєв, 58 років. — Перші — для спостереження. Вони можуть фіксувати швидкість авто. Але ця зйомка не може бути доказом порушення. Торік ми прийняли нові європейські стандарти фіксації порушень. За ними, ці камери новим вимогам не відповідають. Другі камери — сертифіковані, але лише для вимірювання швидкості. Проїзд на червоне світло, рух смугою громадського транспорту чи виїзд на тротуар ці пристрої не бачать.

Для Києва закупили 20 таких систем. Вартість кожної — 1 млн грн. З них п'ять змонтовано і одна сертифікована. Решта знаходяться в роботі. Для всієї країни треба 2 тис. подібних систем.

— Ці пристрої працюють якісно. Показують усі автомобілі та фіксують реальні порушення. Проте доки більшість із них несертифіковані, водіям не мають права виписувати штрафи, — говорить Караваєв. — Навряд чи найближчим часом система автофіксації замінить пристрої для вимірювання швидкості "Трукам", які використовує поліція в ручному режимі біля патрульних машин. Україна відстала зі впровадженням системи автофіксації.

Зараз ви читаєте новину «Запрацюють камери фіксації перевищення швидкості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі