середа, 16 грудня 2009 18:34

Водіїв без талонів техогляду штрафуватимуть після 15 січня

15 грудня сплив термін проходження техогляду транспортних засобів.

Багато автовласників не встигли до цього часу. Зокрема тому, що на багатьох станціях техобслуговування бракувало талонів. Тому строки подовжили до третьої декади січня 2010-го, тобто до 15–20 січня. До того часу водіїв без талонів техогляду не штрафуватимуть, запевнив начальник департаменту Державтоінспекції Сергій Коломієць, 50 років. Штраф за відсутність талону техогляду тепер складає 340–425 грн.

Відомство також підготувало наказ, який забороняє міжрайонним реєстраційно-екзаменаційним відділам ДАІ стягувати необґрунтовані платежі та довідки. Наприклад, про відсутність штрафів. Крім МРЕВ, техогляд можна пройти на 900 уповноважених приватних станціях техогляду.

Техогляди — формальність, яка ніяк не підвищує безпеку транспорту. У цьому переконують у громадській організації "Громадянська позиція". Її активісти з журналістами зі Львова влаштували експеримент: привезли на техогляд несправний "запорожець" 1985 року випуску. Машина була без двигуна, мала несправне ручне гальмо, розбиті фари та спущені шини.

— Ми притягли цей "запорожець" до МРЕВ Львівської області. Знайшли посередника, якому заплатили 700 гривень. Він протягом одного дня зробив нам талон на геть несправний автомобіль. Я віддала йому свої права і техпаспорт. Машину посередник в очі не бачив, — розповідає львів"янка Юлія Біда, 27 років. — Після того "запорожець" затягли на приватне СТО. Там одразу дали висновок, що машина несправна. Ми хотіли подарувати того "запорожця" Львівському МРЕВ. Але вони подарунка не прийняли. Доправили на штрафмайданчик. Зараз намагаюся його звідти забрати.

Зараз ви читаєте новину «Водіїв без талонів техогляду штрафуватимуть після 15 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі