середа, 04 червня 2008 16:42

Водіям мопедів доведеться отримати права

Державтоінспекція збирається заборонити їздити моторолерами і скутерами без номерних знаків. Водіям доведеться отримувати посвідчення. Нові вимоги вже запроваджують у Вінниці.

— Там неповнолітні шофери кілька разів збивали пішоходів і зникали з місця пригоди, — каже Сергій Коломієць, 48 років, із департаменту Державтоінспекції. — Транспорт ніде не зареєстрований, тому знайти когось майже нереально.

Законопроект про посилення вимог до водіїв скутерів і мопедів подано до Верховної Ради. Нові вимоги поширюватимуться на всю країну.

Реєстрація двоколісного транспорту коштуватиме не дорожче 100 грн, повідомили в ДАІ Вінницької області.

— Реєструвати скутер треба за місцем прописки, — пояснює Володимир Мотичко, начальник із профілактичної роботи Вінницької Державтоінспекції. — Треба взяти паспорт і документи на мопед. Водіям молодшим 16 років дозволів не видаємо.

Початківці мають пройти навчальний курс в автошколі та скласти іспит. Після того їм видадуть посвідчення водія. На мопеди дають талон і номерні знаки, як на мотоцикли.

Зараз ви читаєте новину «Водіям мопедів доведеться отримати права». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі