середа, 12 серпня 2009 17:11

Водійські права африканцям вигідно отримувати в Україні

Автор: фото: Інна ЧЕРВІНЧУК
  Інструктор Віктор Козенюк (праворуч) кілька місяців навчав Сержа Едді на легковику ”опель”
Інструктор Віктор Козенюк (праворуч) кілька місяців навчав Сержа Едді на легковику ”опель”

У липні Серж Едді, 26 років, отримав водійське посвідчення у Вінницькій обласній Державтоінспекції. Едді — громадянин Анголи. Закінчив Вінницький національний технічний університет, за фахом будівельник. Збирається на батьківщину.

— Батьки за те, що я вивчився, подарують мені "Ніссан Патрол", — хвалиться Едді. Говорить гарною українською. — Я міг би піти в автошколу і в себе вдома, але в нас це коштує 800 доларів. Удвічі дорожче, як в Україні.

Серж Едді чотири місяці ходив у автошколу "Проф-авто" на вул. Воїнів-інтернаціоналістів у Вінниці. Отримав посвідчення категорії В і С — для водіння легковиків і вантажівок. Заплатив 2,4 тис. грн.

— Із мене взяли на 200 гривень дешевше, бо я студент, — каже. — Окремо платив за бензин і в ДАІ. Разом це ще тисяча гривень.

У "Проф-авто" зараз навчається сім іноземців, розповідає "ГПУ" інструктор Віктор Козенюк, 40 років.

— Усі хлопці серйозні, тямущі та старанні, — говорить Віктор. — Африканцям вигідно здавати в нас на права, бо вони міжнародного зразка.

У медичному університеті у Вінниці навчається й старший брат Сержа Антоніо. Він теж отримає права в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Водійські права африканцям вигідно отримувати в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі