середа, 12 березня 2008 17:57

Тримісній "Тойоті Айк"ю" треба 2 літри пального на 100 кілометрів

Автор: фото: REUTERS/Arnd Wiegmann
  Відвідувачі міжнародного автосалону в Женеві, що у Швейцарії, оглядають нову мікролітражку ”Тойота Айк’ю”
Відвідувачі міжнародного автосалону в Женеві, що у Швейцарії, оглядають нову мікролітражку ”Тойота Айк’ю”

Нову мікролітражку "Айк"ю" обіцяє випустити цього року компанія "Тойота". У березні 2008-го на Женевський автосалон японці привезли діючу модель.

Тридверна машина завдовжки менш як 3 м і 1,5 м заввишки розрахована на невелику родину. Двоє батьків сідають на передні сидіння. За ними одне місце для дитини. Щоб збільшити простір для багажу, заднє сидіння можна прибрати.

— Ми вирішили випустити компактний і недорогий автомобіль для європейських міст, з низьким викидом СО, — пояснює президент автомобільної компанії Кацукі Ватанабе, 66 років. — Продаватимемо його також у Бразилії, Китаї та Росії.

Мікролітражки "Тойота Айк"ю" будуть у двох варіантах, з удосконаленими двигунами об"ємом 1,1 та 1,4 л. Вони споживатимуть 2–4 л бензину на 100 км. Машина розганятиметься до 100 км/год.

Автомагнітолу та навігаційну систему вмонтували у кермову колонку. Дані висвічуються на лобовому склі. "Айк"ю" матиме скляний панорамний дах.

Ціна нової моделі буде в межах 10 тис. євро, пообіцяв президент "Тойоти". 2009-го планують випустити до 100 тис. таких автівок. Коли випуск "Айк"ю" налагодять в Індії, ціна впаде до 5–7 тис. євро.

Італійська компанія "Фіат" також запропонувала тридверну мікролітражку "Ебарс 500" із бензиновим двигуном на 1,4 л. Її продаватимуть по 9 тис. євро.

На початку 2008 року індійська корпорація "Тата моторз" теж почала випускати дешеві мікролітражки. П"ятидверна "Тата Нано" з двигуном на 0,6 л споживає 5 л бензину на 100 км. Кондиціонера, подушок безпеки, магнітоли й посилювача керма в базовій моделі ціною 1,6 тис. євро нема. Цього року мають випустити 200 тис. машин. Продають їх лише в Індії.

Зараз ви читаєте новину «Тримісній "Тойоті Айк"ю" треба 2 літри пального на 100 кілометрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі