пʼятниця, 16 травня 2008 15:18

Старі "москвичі" купують для сільського бездоріжжя

"Москвич" — це вічна машина. Купи, потім вічно ремонтуватимеш", — сміється киянин В"ячеслав Бондарчук, 53 роки. Новий "Москвич 2140" він придбав 1985 року. Відтоді тричі робив капремонт.

— Швидко прогнивають крила, арки, пороги, — каже чоловік. — Якось мій син покатався на "москвичі" з компанією. І перевернувся на дах. Довелося вирівнювати.

Торік заміна деталей корпуса обійшлася не менш ніж у 1,5 тис. грн, порахував Бондарчук. Двері, крила та запчастини до ходової частини "москвичів" продають на авторинку столичної Воскресенки. Нових двигунів не випускають. Тому потрібно брати з розібраних легковиків.

— Можна знайти движки і по 300 гривень, — каже Бондарчук. — Але ніхто не гарантує, що він прослужить довго.

Житель Рівного Олександр Вознюк, 24 роки, недавно відремонтував батьків "Москвич-412". Авто 1979 року випуску.

— Ніхто ним не їздив із 1991-го — у батька службова машина, — говорить Олександр. — Я вирішив довести "москвич" до пуття і продати.

Старий двигун можна дістати лише на базарі

Авто тримали в гаражі, де протікав дах. Тому лівий бік машини згнив. На техогляді з"ясували: потрібно рівняти крила, міняти двоє дверей, ремонтувати ходову, фарбувати корпус та перешивати салон.

Дешеву автомайстерню Олександрові порадили знайомі. Домовився, що за послуги заплатить після завершення ремонту. Запчастини автомеханіки купували за власний кошт. Замінили двигун, гальма та відремонтували коробку передач. За мотор Олександрові нарахували 800 грн, за встановлення нових гальм та коробки передач — 400. За фарбування корпуса взяли тисячу. Ще зробили шумоізоляцію, поставили магнітолу та динаміки. Затонували скло. Ремонт обійшовся у 3,8 тис. грн.

— Як побачив наш "москвич", то спершу не впізнав: наче щойно з автосалону, — тішиться Вознюк. — Гарну фарбу купили, темно-оранжеву.

Нині чоловік хоче продати машину за 6–7 тис. грн. Збирається на авторинок до Луцька. Також дав оголошення в Інтернеті.

Киянин В"ячеслав Бондарчук свій "москвич" уже продав. Сторгувалися на 3,7 тис. грн.

— У Чапаївці (авторинок на південній околиці Києва. — "ГПУ") "москвичі" виставляють на продаж по 800–1000 доларів, — каже В"ячеслав. — Стоять там по кілька місяців. Я скинув ціну, щоб скоріше продати.

На 100 км пробігу старий двигун спалює 12–17 л. Карбюратор ненадійний. Для міста "москвич" не підходить, переконаний водій:

— "Москвичі" беруть селяни. У цих машин висока підвіска. Для бездоріжжя вони підходять.

Бондарчук купив собі нову "Шкоду Фабію".

Зараз ви читаєте новину «Старі "москвичі" купують для сільського бездоріжжя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі