четвер, 05 серпня 2010 05:49

Реєстрацію скутерів продовжили до 1 листопада

1 липня мала завершитися реєстрація скутерів і мопедів, придбаних до 1 січня 2010 року. Від власників не вимагали документів на право власності. Ті лише писали заяву.

Фактично в більшості МРЕВ реєстрація розпочалася з 9 червня. Тому постановою Кабміну від 21 липня 2010 року N618 термін оформлення продовжено до 1 листопада. До того часу водіїв скутерів і мопедів, які не встигли оформити документів й отримати водійські посвідчення, не штрафуватимуть. Для реєстрації скутерів, придбаних до кінця 2009 року, так само потрібна лише заява.

Водії, які купили мопед або скутер цього року, повинні надати для офіційного оформлення довідку-рахунок або інші документи, що підтверджують законність придбання.

Для керування двоколісною технікою з двигуном до 50 куб. см треба мати водійські посвідчення категорії А1. Отримати їх можуть громадяни, які досягли 16-річного віку та пройшли курси. Водії, які мають вищі категорії, можуть відкрити категорію А1, здавши практичний іспит на мопеді чи скутері.

Зараз ви читаєте новину «Реєстрацію скутерів продовжили до 1 листопада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі