середа, 28 січня 2009 17:47

Приватні СТО проведуть техогляд за 20 хвилин

Із 15 січня 2009 року українським водіям дозволили робити технічний огляд авто не лише на техстанціях Державтоінспекції, а й на приватних СТО. Строки його проведення подовжили  до 15 грудня.

— Це зробить техобслуговування об"єктивним і зменшить корупцію. Раніше ж ДАІ сама проводила техогляд, а потім сама себе контролювала, — пояснює Сергій Левченко, 53 роки, перший заступник керівника держдепартаменту ДАІ Міністерства внутрішніх справ.

Періодичність техоглядів не змінилася. Власники легковиків і вантажівок вантажопідйомністю до 3,5 т проходитимуть їх що два роки. Транспортні засоби більшої вантажопідйомності й авто, розраховані більш як на дев"ять пасажирів разом із водієм,  перевірятимуть щороку. Так само й таксі та машини "швидкої".

Автобуси, які здійснюють регулярні перевезення, проходитимуть техогляд двічі на рік.

Проводити його можуть акредитовані станції техобслуговування. В Україні таких 141. Ще 400 — подали заяви на ліцензію. Проте в ДАІ вважають, що таких станцій потрібно втричі більше.

— Це зручно. Бо пройти техогляд можна буде за 15–20 хвилин, а не за півдня, як досі. Спеціалісти складуть протокол, що з вашим авто все нормально. Упродовж 45 діб ви маєте  приїхати у відділ ДАІ за місцем реєстрації авто і там отримати талон техобслуговування, — каже Левченко.

Єдиних тарифів на проведення ТО немає. На техстанції ДАІ це коштує 45 грн, як і торік. Приватники встановлюватимуть розцінки на власний розсуд. Орієнтовно плата складатиме 120–150 грн.

Водіїв, які не мають талона техогляду, інспектори ДАІ штрафуватимуть на 170–250 грн.

Зараз ви читаєте новину «Приватні СТО проведуть техогляд за 20 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі