середа, 06 серпня 2008 15:58

Новий "ніссан" працює на водневих елементах

Автор: фото: ”Ніссан Мотор Україна”
  Електромобіль ”Ніссан Ікстрейл FCV” випробовують на автотрасі ”Нюрбурґринґ” у горах Ейфель
Електромобіль ”Ніссан Ікстрейл FCV” випробовують на автотрасі ”Нюрбурґринґ” у горах Ейфель

Компанія "Ніссан Мотор" випробувала на гірських перегонах новинку — електромобіль "Ніссан Ікстрейл FCV". Кільцеву автотрасу "Нюрбурґринґ" завдовжки 20,8 км у горах Ейфель, на півдні Німеччини, він подолав менш як за 12 хв.

— На відміну від акумуляторних електромобілів цей позашляховик працює на паливних елементах, — пояснює менеджер компанії "Ніссан Мотор Україна" Ігор Соколов, 25 років. — У них закачують водень. Під час руху стиснений газ сполучається з ним, а потім згоряє в електрогенераторі.

Це приводить у дію електродвигун потужністю 90 кВт, або 120 к. с. Він розвиває швидкість до 150 км/год. Із вихлопної труби машини виходить водяна пара. Запасу водню, який видобувають шляхом електролізу, вистачає на 500 км пробігу.

Для запуску та розгону застосовується літій-іонна батарея. Енергія, що виробляється під час гальмування, збирається і накопичується.

У червні японці почали виробництво седана "Хонда FCX Клариті". Ця модель теж працює на водневих паливних елементах. Цього року електромобілі обіцяють здавати в оренду жителям американського міста Лос-Анджелес. Очікується, що прокат коштуватиме $600 на місяць.

Масове виробництво електромобілів "Ніссан Ікстрейл FCV" мають запровадити 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «Новий "ніссан" працює на водневих елементах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі