середа, 18 серпня 2010 23:20

Нові моделі ЗАЗ покажуть у вересні

Запорізький автозавод розробляє нові моделі легковиків. Вони прийдуть на зміну "ланосам" і "славутам".

Матимуть автоматичні коробки передач. Автівки наполовину складатимуть із українських деталей та агрегатів. Випробування почали навесні. Досі завод приховує, який вигляд матимуть кузови новинок. Автомобілі виготовлятимуть спільно зі світовими виробниками, розповів голова правління ЗАЗ Микола Євдокименко. Однак відмовився уточнити, з якими. Імовірно, осучаснять корпус "ланоса".

Новинку під маркою ЗАЗ обіцяють показати на автосалоні в Москві наприкінці серпня. 10–12 вересня — на автошоу в Києві. Серійний випуск нових моделей розпочнуть 2012 року. Їх продаватимуть в Україні та інших країнах СНД. Поки що до Росії возять "ланоси" під маркою "ЗАЗ Шанс". Продають за 235 тис. руб., це 60,9 тис. грн. Також експортують до Вірменії, Білорусі, Єгипту, Індонезії. На експорт іде більш як половина легковиків ЗАЗ.

"Ланос" польського та українського складання проходив краш-тест "євро NCAP" 1998-го. Отримав 2,5 бала за безпечність для водія. Російські машини досі не перевіряли.

Зараз ви читаєте новину «Нові моделі ЗАЗ покажуть у вересні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі