Ексклюзиви
середа, 04 червня 2008 16:41

Нові легковики обладнують економними турбодизельними двигунами

На виставці "Київ Автомотів Шоу-2008", яку влаштували у виставковому комплексі на вул. Салютній, киянин Микола Михайленко, 53 роки, оглядає нові "фольксваґени":

— Ніяк не оберу модель. Вагаюся між "Гольфом Плюс" та "Гольфом Варіант". Обидві суто чоловічі. В однієї більший багажник, зате друга економніша.

"Гольф плюс" із турбодизельним двигуном на 100 км автотраси, за технічними даними виробника, витрачає 4,5 л пального. По місту — 6,9 л, а "варіант" — 6,5 л.

— Насправді пального йде на літр-півтора більше, ніж пишуть у рекламі, — веде далі Михайленко. — Але старі машини палять у столичних заторах удвічі більше.

За день-два киянин проїжджає понад 100 км. Порахував, що нова машина витратить дизпального на 50 грн менше. За рік набіжить 10–15 тис. грн економії.

Коштує "Фольксваґен Гольф Плюс" 130 тис. грн. "Варіант" на 20 тис. грн дорожчий.

Хетчбек "С3" компанії "Сітроен" із механічною коробкою передач також обладнали турбодизелем. Він бере по трасі 4,4 л пального на 100 км. Авто має три подушки безпеки, бортовий комп"ютер, кондиціонер.

Новий "Пежо 308" ще економніший. Реклама обіцяє, що дизельний двигун за містом витратить 4,2 л, у місті — 6,2 л ДП на 100 км. Подружжя з Австралії Хелен і Джон Тейлори цього року встановили рекорд на своєму "пежо". Вони проїхали 14,6 тис. км. У середньому витрачали по 3,13 л на 100 км. Цю поїздку зафіксували у Книзі рекордів Гіннеса.

В Україні новий "Пежо 308" коштуватиме від 130 тис. грн. Як і "француз", хетчбек "Кіа Сід" споживає на трасі 4,2 л/100 км. Зате коштує на 30 тис. грн менше.

Доступніші за ціною новинки чеських автовиробників. Хоча в Чехії застосовують німецькі розробки. На стенді "Шкода" рекламують новинку, "Фабію Нью" із турбодизельним двигуном на 1,4 л. На трасі він спалює 4 л дизпального, у місті — 6 л/100 км.

Насправді пального йде на літр-півтора більше, ніж пишуть у рекламі

— У комплект машини входять легкосплавні диски, електропривід і підігрів дзеркал заднього виду, дві подушки безпеки, кондиціонер, бортовий комп"ютер і протитуманні фари, — пояснює  відвідувачам консультант компанії "Прага авто" Іван Межаков, 25 років.

"Шкоду Фабію Нью" киянин Юрій Соломенко, 45 років, хоче придбати для своєї дружини:

— Ми чекали, поки в Україну привезуть цю модель із автоматичною коробкою передач. На виставку прийшли, щоб добре роздивитися авто. Співвідношення ціни та якості у "шкоді" — найоптимальніше, — переконаний Соломенко. — І дизайн для жінки-водія підходящий.

На виставці "Київ Автомотів Шоу-2008" представили більше 40 нових моделей.

Зараз ви читаєте новину «Нові легковики обладнують економними турбодизельними двигунами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути