пʼятниця, 10 лютого 2017 06:10

Миття автівки в 10-градусний мороз псує фарбу

Автомобілі, яким більше року, не варто мити в сильні морози. Найнижча безпечна температура для миття — це -2…5° С.

— Миття машини в 10-градусний мороз псує фарбу. На поверхні будь-якого авто повно подряпин і відколів. Десь машина подерта гілками дерев, десь — камінням. Якщо в глибокій подряпині затримується вода, замерзає там. Це руйнує емаль і призводить до тріщин. Весною там утворюється іржа, — каже маляр автосервісу на вул. Великій Кільцевій у Києві Володимир Костюк, 35 років. — Найпроблемніші місця кожного авто — між нижньою частиною арок коліс і пластиковим захистом, біля решітки радіатора і кріплення номерних знаків. Там багато сколів і збирається найбільше вологи.

Новій машині миття в мороз не страшне. На ній немає подряпин.

Якщо авто дуже треба помити за температури -10° С і нижче, варто простежити, щоб машину ретельно витерли. Також — щоб нанесли твердий віск. Це коштує 300 грн.

— Віск заповнить мікротріщини фарби, не пропускатиме туди вологу. ­Після цього авто варто поставити десь у теплому паркінгу або на протязі, щоб висохли краплі води, — радить спеціаліст.

Зараз ви читаєте новину «Миття автівки в 10-градусний мороз псує фарбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі