середа, 09 липня 2008 17:57

"Майбах Екселеро" зробили в єдиному примірнику

Автор: фото: selard.com
  Відвідувачі Франкфуртського автосалону 2007 року оглядають зроблений у єдиному примірнику ”Майбах Екселеро”
Відвідувачі Франкфуртського автосалону 2007 року оглядають зроблений у єдиному примірнику ”Майбах Екселеро”

"Майбах Екселеро" — це двомісне спортивне купе. Його виготовили в єдиному примірнику 2005 року. Дизайн розробили студенти Форцгаймського політехнічного інституту Німеччини. Вони наслідували форми гоночної моделі "майбаха" 1938-го.

Авто збирали вручну, використавши шасі 57-ї моделі. Її теж збирають уручну. В Україні "Майбахом-57" їздять столичний голова Леонід Черновецький, президент футбольного клубу "Динамо" Ігор Суркіс. Такі ж авто має його брат Григорій та їхня мати Римма Суркіс. Ціна моделі — від $700 тис.

На "Майбах Екселеро" встановили суперпотужний 12-циліндровий двигун на 700 к. с. Його об"єм — 5,5 л. Авто розганяється до 351 км/год. Тривалий час його використовувала фірма "Фалда таєрз" для реклами автопокришок.

Нині машину виставили на аукціон. Початкова ціна — $7,8 млн.

Досі рідкісні автомобілі продавали не дорожче $5 млн. Приміром, стільки запропонували за "Феррарі ДжіТі Каліфорнія Спайдер" 1959 року випуску. Його виставляли торік на автоаукціоні в Пебл-Біч (США).

Зараз ви читаєте новину «"Майбах Екселеро" зробили в єдиному примірнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі