вівторок, 23 травня 2017 00:15

Колеса блокують замком із сиреною

За рік в Україні крадуть понад 2 тис. скутерів. Переважно популярних моделей японського виробництва. Найчастіше викрадають біля під'їздів багатоповерхівок і поблизу мага­зинів.

— Моторолери легкі. Тому злодії спочатку вистежують їх, а потім приїжджають автомобілем і завантажують у легковик. У мене в під'їзді з вахтером украли два скутери — мій і дружини. Залишали їх півроку на першому поверсі, пристібали один до одного велосипедним замком, — розповідає 33-річний Павло Войтович. Після того він змінив ще два моторолери. Відтоді відповідальніше підходить до безпеки. Купив двосторонню сигналізацію за тисячу гривень. Вона працює за зразком автомобільної. Якщо хтось струсне скутер або стукне, запрацює сирена. Сигнал тривоги йде на брелок. Його дальність дії близько кілометра.

Також моторолери оснащують механічними системами проти викрадення — надміцними замками із тросом, блокування гальм на колесі.

— Бажано використовувати обидва засоби. Якщо встановити лише блокування гальм, то моторолер перенесуть у потрібне місце. Якщо стоятиме ще й трос-замок, це буде складніше. Блокування гальм краще ставити з датчиком і сиреною. Такі коштують майже 700 гривень. По-перше, вона привертає увагу перехожих на вулиці. По-друге, не дасть зіпсувати гальма. Бо нерідко власники скутерів забувають, що заблокували колесо, й рушають. Достатньо проїхати 30–40 метрів, аби повиламувати гальмівні колодки.

Зараз ви читаєте новину «Колеса блокують замком із сиреною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі