понеділок, 20 жовтня 2008 16:36

"Дуже зручно, коли гроші на депозиті"

Нині всі говорять про світову фінансову кризу, про банкрутство закордонних фінансових установ, складну економічну та фінансову ситуацію в нашій державі. Вона підкріплюється нескінченною політичною кризою, коли увага людей зосереджена на протистоянні верхівки влади. Водночас більшість українців виживають завдяки тяжкій праці.

Люся Сочка живе в Києві. Вона — підприємець із п"ятирічним стажем. На Лівому березі столиці має невелику майстерню з пошиття та ремонту одягу. Справу почала зі швейної машинки й бажання працювати. Тепер у Люсі Володимирівни чимало постійних клієнтів, вони рекомендують її майстерню знайомим.

Розмовляємо з Люсею Сочка про те, як фінансова криза впливає на її малий бізнес.

Яким чином економічна ситуація в Україні впливає на вашу справу? Які проблеми виникають?

— Я сама собі господиня. Мені й матеріали потрібно закупити, й за оренду та податки справно платити треба. А ціни на ринку стрибають, немов скажені. Іноді скрутно буває.

Чи готувалися якимось чином до фінансового спаду?

— По телебаченню про це багато говорять, на шпальтах газет є інформація. Але я не готувалася до цього. Як тут приготуєшся? Робота без вихідних і відпусток. Працюєш, заробляєш гроші, витрачаєш, щось намагаєшся заощадити...

Якому способу заощадження в нинішніх умовах віддаєте перевагу?

— Зберігаю кошти в банку. Під подушку або в тумбочку не складаю і не раджу нікому. Коли гроші на депозиті — значно зручніше.

Якщо не таємниця, в якій фінустанові у вас вклад?

— Уже три роки поспіль обслуговують в "Укргазбанку". Вибрала собі зручний депозит і горя не знаю. Маю можливість поповнювати суму, щомісячно відсотки отримувати. Ще й процентну ставку банк дає хорошу. Відділення розташоване поряд, обслуговування на високому рівні — все вчасно й мобільно. І найближчим часом міняти нічого не збираюся. Навіщо? Від добра добра не шукають.

Зараз ви читаєте новину «"Дуже зручно, коли гроші на депозиті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі