пʼятниця, 20 червня 2008 18:03

Дизельне пальне стає дорожчим за бензин

У червні ціна на бензин марки А-95 досягла 6,40 грн/л. Тепер його заливають на 21 коп. дорожче, ніж місяць тому. Ще швидше дорожчає дизельне пальне — на 76 коп. за аналогічний період.

Найдорожче воно на автозаправках Криму — 6,88 грн/л. У Києві та області — 6,85. Найнижчі ціни у Дніпропетровській області — 6,58 грн/л.

— Із початку року ціна на дизпаливо зросла на 40 відсотків, — каже 32-річний Сергій Куюн, виконавчий директор ЮПЕКО. — Найстрімкіше зростання відбулося у травні. За нашими прогнозами, воно дорожчатиме й надалі. Ціна може сягнути 7 грн. Припускаю, що дизпаливо коштуватиме дорожче за бензин. Бо попит на нього збільшується в усьому світі, разом із вартістю виробництва дизельного пального.

Зростають ціни і через скорочення виробництва в Україні. Із початку року нафтопереробні заводи випустили бензину на 23% менше, ніж у січні-травні 2007-го. Виробництво дизпального, за даними Держкомстату України, скоротилося на 31%. При цьому автомобільний парк постійно зростає.

Зараз ви читаєте новину «Дизельне пальне стає дорожчим за бензин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі