середа, 02 липня 2008 17:59

Бензин коштує 5,70 гривні у Дніпропетровську

У Дніпропетровську бензин — найдешевший в Україні. На багатьох АЗС літр пального марки А-95 заливають від 5,60 грн. У Києві ціни — від 6,40 грн.

Автолюбителі Дніпропетровська кажуть, що під видом 95-го бензину продають 92-й, розведений маркою А-80.

— Суміш дуже смердить, тяга в машини слабшає, — запевняє Сергій, житель житломасиву Тополь.

Вадим Нікітіч помітив: найнижчі ціни на АЗС, що входять до об"єднання "Приват" — 5,38–6,45 грн.

На АЗС компанії "Рубікс" у Дніпропетровську ціна 5,68 грн/л.

— Ми тримаємо ціни на рівні тих, що встановилися на місцевому ринку. У нас бензин якісний, є всі сертифікати. Говорити про якісь домішки чи сурогат нема підстав, — запевняє продавщиця з АЗС "Рубікс", що на просп. Гагаріна в Дніпропетровську.

На заправках "Пеленг-плюс" і "Лідер" бензин А-95 коштує 5,72 грн.

— Бензин високоякісний, Кременчуцького нафтопереробного заводу. Чому дешевий? Ми не знаємо. Поцікавтеся в нашій бухгалтерії, — відповіли на АЗС "Лідер".

Але телефон бухгалтерії давати відмовилися.

— Якість нормальна, — підтверджує Вадим Нікітіч. — Просто, мабуть, перед виборами Юльці електорат у Дніпропетровську так купують. Того й бензин дешевший на гривню, ніж усюди.

У Дніпропетровську йде боротьба за корпоративних клієнтів і оптових покупців, — пояснює виконавчий директор консалтингової компанії "Упеко" Сергій Куюн, 32 роки:

— Через конкуренцію компанії виставляють невиправдано низькі ціни. Можливо, вони працюють у збиток або окуповують собівартість. Чи довго це триватиме, складно спрогнозувати.

Зараз ви читаєте новину «Бензин коштує 5,70 гривні у Дніпропетровську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі