середа, 17 вересня 2008 19:42

Араби пропонували півмільйона доларів за тюнингований КрАЗ

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Кременчуцький автозавод показує на виставці ”Автосалон ТІР-2008” тюнингований тягач КрАЗ-255. У березні цього року його замовили п’ятьом байкерам. Із роботою впоралися за три місяці
Кременчуцький автозавод показує на виставці ”Автосалон ТІР-2008” тюнингований тягач КрАЗ-255. У березні цього року його замовили п’ятьом байкерам. Із роботою впоралися за три місяці

У Міжнародному виставковому центрі на столичному просп. Броварському сьогодні завершується виставка "Автосалон ТІР-2008".

Дрібним підприємцям пропонують недорогі вантажівки українського складання. Приміром, "Тата" Запорізького автозаводу коштує 85 тис. грн. Вона бере на борт 3,8 т вантажу. На 100 км дороги дизельний двигун споживає 14,3 л пального. Японська компанія "Сузукі" пропонує фермерам малотоннажники по 250 тис. грн.

Великотоннажні самоскиди й тягачі показують фірми ДАК, "Рено", "Пежо" та "Хюндай". Вартість машин — від 440 тис. грн.

Кременчуцький автозавод привіз тюнингований тягач КрАЗ-255. Двері та контур кабіни оббиті хромованими заклепками. Попереду — масивний нікельований спойлер. За кабіною — підвищена прибудова для відпочинку водіїв.

— Дивіться, на кабіні є гніздо для кулемета! — обмінюються враженнями відвідувачі.

Машина має 15-літровий дизельний двигун потужністю 240 к. с. Для водія та пасажира в кабіні встановили сучасні сидіння. Установили й два керма.

— Машина ж велика, удвох кермувати надійніше, — жартує представник холдингу "АвтоКрАЗ" Григорій Зінченко, 65 років. — Цей КрАЗ ми переробили спеціально для нашого щорічного автошоу в Кременчуку. У березні виникла така задумка, а за три місяці машину вже виставили напоказ.

КрАЗ запросив п"ятьох байкерів, які й виконали тюнинг. Усі роботи фінансував завод.

— Тепер возимо його на всі автовиставки, — продовжує Зінченко. — Недавно підходили до нас араби з Оману. Умовляли продати. Півмільйона доларів давали. Чи то для полювання в пустелі хотіли взяти, чи для колекції. Але ми не продали. Бо ця машина —  обличчя компанії.

Нові КрАЗи продають від 480 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Араби пропонували півмільйона доларів за тюнингований КрАЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі