середа, 16 квітня 2008 18:18

Андрієві Комаровичу підсунули машину зі зношеним двигуном

Андрієві Комаровичу підсунули машину зі зношеним двигуном

Киянин Андрій Комарович, 22 роки, торік заробив у США $3,5 тис. Їздив за програмою "Ворк-енд-тревел". Вирішив купити легковик.

— Узагалі-то хотів мотоцикл, та потім зважив, що сім"ї більша користь буде з машини, — розповідає Андрій.

За $3,5 тис. можна купити лише ненове авто. Його пошуки Андрій із батьком розпочали з авторинку на Чапаївці, південній околиці столиці:

— Нас попередили, що в першу чергу слід звернути увагу на стан двигуна та заводські номери кузова. На базарі часто виставляють крадені машини. Роблять на них фальшиві техпаспорти, а номери кузова перебивають. Недобросовісні продавці механіку під капотом відчищають піскувальною установкою. Дивимося, а на базарі всі мотори блищать як новенькі. Ані пилинки, ані краплі мастила.

Після базару машину шукали за газетними оголошеннями. Андрій спокусився на "Ніссан Санні" — спортивне купе 1988 року випуску.

— Двигун відшмарували до блиску, — згадує чоловік. — Ми загнали машину до знайомого автомеханіка. Той оглянув днище. Ніде, навіть на порогах і підкрилках, не було іржі. Машину не перефарбовували — отже, в аварії не була. Потім влаштували пробну поїздку.

Продавець запевняв, що придбав "ніссан" у моряка. Той їздив два-три місяці на рік, коли мав відпустку. Решту часу машина стояла в гаражі. "Не машина, а пісня", заохочував продавець Анатолій. Знайомий автомеханік теж запевнив: машина в доброму стані. Сторгувалися за $3200.

На крадені машини роблять фальшиві техпаспорти, а номери кузова перебивають

— У нотаріуса з"ясувалося, що Анатолій продає авто за дорученням, — продовжує Комарович. — Отже, машина не його. Але ми з батьком не стали відмовлятися. Купили.

На третій день почалися проблеми із двигуном.

— Звук у нього був наче даєш повний газ, а тяга мала. Ми отак поїздили-поїздили — мотор і заклинило.

Проблема — в лямбда-зонді, запевнив автомеханік. Треба міняти. За новий Андрій виклав $150. Однак "ніссан" залишився на приколі. Не дали ради й в іншій майстерні. Андрієві порадили перебрати двигун.

— Виявилося, що кільця теж потрібно міняти. Ми поміняли. Машина не поїхала, — каже Андрій.

За півроку вирішили поміняти двигун. Заплатили ще $450. Відремонтований "ніссан" Андрій виставив на продаж. Покупця знайшли за півроку. Сторгувалися за $3500. Згодом власник майстерні Олег Малаховський, 33 роки, який міняв двигун, пояснив Андрієві:

— Хай там що продавець співає про машину, зважайте, що вона пробігає 20–30 тисяч кілометрів за рік, поступово зношується. Ваша випущена 18 років назад. Отже, намотала 360–540 тисяч. А спідометр можуть скрутити, щоб показував менше. Але при продавцеві не всі механіки стануть розказувати, що машина — туфта. Щоб потім не було розборок.

Найкраще, якщо машину дозволять випробовувати не годину-дві, а кілька днів, вважає Олег. Щоправда, на таке зважаться лише знайомі продавці. Найкраще купувати авто з перших рук.

— Водії-жінки їздять акуратно, тому іншим разом шукайте таких продавців, — радить Малаховський.

Зараз ви читаєте новину «Андрієві Комаровичу підсунули машину зі зношеним двигуном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі