середа, 21 вересня 2011 19:02
Андрій Бондар
Андрій Бондар
Андрій Бондар

Загадка

Серед моїх друзів в інтернеті є кілька католицьких черниць. Усі вони страшенно симпатичні — і як люди, і як жінки. Хоч за те, що в попередньому реченні я роблю такий поділ, певні особи, що особливо ревно обстоюють право жінки бути лише людиною, по голівці б мене не погладили. Але ніде правди сховати: вони розумні, талановиті й гарні особи. Ще й особливі — тим, що на них можна дивитися лише в чорній формі одягу.

Існує там також ціла когорта так званих "турецьких чоловіків". Усі вони теж, як правило, симпатичні — і як люди, і як чоловіки. Хоч за те, що в попередньому реченні я роблю поділ між цими іпостасями, ніхто мені кривого слова не скаже. Навіть ті, що особливо ревно обстоюють право жінки бути лише людиною. Бо насамперед вони — таки не люди, а саме чоловіки, мужчини, самці. Функція їхня зазвичай зводиться лише до одного: різного роду залицяння до слов'янських жінок, що залишили в їхніх генах слід ще від часів легендарної Роксолани.

І от є Христова наречена, яка з'являється на фото лише в чорному облаченні, але усміхається і навіть позує, наче перед кінокамерою, із пістолетом у руці. Як належить живій людині. Натомість на інших фото вона малює ікону Божої Матері, знімається на тлі церковного іконостаса і поводиться вельми стримано. Як і належить людині не від світу цього.

І от є турецький мужчина, якому явно подобається ця жінка. Бо, силою культурних причин, він не знає, що слов'янські жінки бувають абсолютно недоступними. Він пише під кожним її повідомленням схвальні й захопливі коментарі ламаною російською, в яких усіляко намагається привернути її увагу.

Він відчуває, що ця жінка якась непроста, не така, як інші. Що в ній є якась загадка, що вона чимось схожа на старосвітських турецьких жінок. І б'ється він, як риба об скло акваріума. І ніколи їм не зійтися. Як Сходу із Заходом.

Зараз ви читаєте новину «Загадка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі