вівторок, 27 лютого 2007 14:03
Андрій Бондар
Андрій Бондар
Андрій Бондар

Майже Африка

 

Останнім часом я повертаюся з Києва додому не маршруткою, як зазвичай, а електричкою. Маршрутники тимчасово обрізали свій маршрут до нашого селища, бо місцева влада своєчасно не почистила сніг. Що ж, електричка то електричка. Усюди люди. Хоча, може, в маршрутках більш влаштовані, бо можуть собі дозволити заплатити на гривню більше.

Стою на Святошині в черзі до каси по квиток на електричку. Ззаду прилаштовуються троє хлопців: українсько-російський суржик передмістя, бідний, але виразний словниковий запас.

— Прікіньте, ви раньше таке когда-то бачили? Бомжа-нєгра бачили?! — каже один.

— А ти прікінь, — продовжує другий, — який він баран? Сидів би там у себе в Афрікє, тепло, банани на пальмах, всі дєла. А туто мерзне, ще й триндюлєй получає. Може, на білєт додому збирає?

Ви раньше бомжа-нєгра бачили?

Двоє хлопців, використовуючи всі доступні їм засоби експресії, і далі обсмоктують тему, а третій якось підозріло довго не втручається. Я спиною відчуваю, що йому не подобається розмова друзів, але він не знає, що їм сказати.

— І прікінь, оце мало того, що обізяна, то ще й бомж. Хуже пєтуха на зоні, я щитаю, — це знову безжальний другий.

— Нє, не хуже. Ти шо, пєтух на зоні — це саме хуже, — перший усе-таки трохи добріший.

Черга попереду маліє, але третій мовчить. Я дуже хочу знати, що він їм скаже, і мені щастить:

— А ви представте, що ви в Афрікє, язика не знаєте, роботи нема, дєнєг не заробите, сонце пече, а вокруг одні нєгри. І всі пальцем показують, б"ють, обговорюють? Жалко його. Пацани, замніть тєму.

І хлопці якось різко та сумно заминають тєму. Уже відходячи від каси, чую, що їм до Тетерева. Це остання зупинка електрички, майже Африка.

Зараз ви читаєте новину «Майже Африка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі