середа, 04 червня 2014 11:08

Звичайна питна вода сприяє здоровій засмазі

Звичайна питна вода сприяє здоровій засмазі

Сонце впливає на наше життя і хороше самопочуття: воно активізує в організмі обмінні процеси, вироблення вітаміну D, який необхідний для зміцнення кісток, нігтів, структури волосся і шкіри. Сонце робить нас трішки щасливішими, і все завдяки біохімічному процесу: його промені стимулюють секрецію мелатоніну, "гормону гарного настрою". Як правильно приймати сонячні ванни, щоб отримувати від них тільки користь?

Пропонуємо вам ознайомитися із 10-ма правилами красивої здорової засмаги.

1.Починайте засмагати в перші 2-3 дні без "фанатизму" з 15-20 хвилин, поступово збільшуючи час перебування на сонці. Це дозволить вам швидко засмагнути, не піддаючи безглуздому ризику свою шкіру.

2.Дізнайтеся свій фототип (здатність до засмаги з урахуванням зовнішності) і застосовуйте відповідний сонцезахисний засіб-крем.

3.Не забувайте захищати шкіру спеціальними засобами навіть в тіні навісу і при погоді з мінливою хмарністю.

4.Постійно оновлюйте нанесення сонцезахисних засобів під час тривалого перебування на сонці і після кожного купання.

5.Між 11 і 16 годинами (час максимальної сонячної активності) сонячні промені не стільки сприяють засмазі, скільки подразнюють шкіру. Якщо не хочете довіритися здоровому глузду і продовжуєте засмагати, то захищайте себе засобами з максимальним фактором захисту (не менше 30 одиниць).

6.Постарайтеся уникнути не тільки опіків шкіри, але і теплового сонячного удару: не лежіть довго в одному положенні, не спіть на пляжі.

7.Не забувайте захищати від прямих променів сонця голову панамкою і волосся відповідними засобами.

8.Не використовуйте парфумерні засоби з вмістом спирту перед прийомом сонячних ванн: вони сушать шкіру і приваблюють численних комах. 

9.Проаналізуйте, які приймаєте ліки: антибіотики, контрацептиви, заспокійливі та інші, щоб уникнути неприємностей, таких як алергія і реактивність шкіри (підвищена світлочутливість).

10.Пийте якомога частіше воду питну та мінеральну. Користь від інших напоїв і їжі сумнівна.

Зараз ви читаєте новину «Звичайна питна вода сприяє здоровій засмазі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі