середа, 28 липня 2021 15:58

Жирне волосся: чи можна позбутись проблеми

Жирне волосся: чи можна позбутись проблеми
Перепади температур також можуть стати причиною щоденного миття голови. Фото: pixabay

Щоб не мити голову щодня, треба налагодити роботу сальних залоз, які відповідальні за вироблення шкірного сала.

За добу його виробляється близько 20 г, має живити волосся, захищати від висихання, а шкірний покрив оберігати від негативного впливу навколишнього середовища, розповіла трихологиня Катерина Козловська, передає Elle.

Сальні залози можуть почати працювати інтенсивніше з певних причин, серед яких фізіологічні. Наприклад, вагітність і лактація, підлітковий період – збільшується виділення тестостерону через гормональну перебудову та підвищується чутливість до нього сальних залоз, період перед менопаузою, генетика, зміни в балансі статевих гормонів.

Ще одна причина - неправильно підібраний догляд за шкірою голови та волоссям. Це трапляється у випадку, коли миють занадто часто або навпаки рідко. А нераціональне застосування агресивних ексфоліантів для шкіри голови може привести до того, що вже до вечора волосся буде виглядати неохайно. Техніка миття волосся важлива, бо якщо вона неправильна, то й волосся жирнітиме. Багато людей, наприклад, намилює волосся, а потрібно ретельно очищати шкіру голови.

Перепади температур також можуть стати причиною щоденного миття голови.

Ще мають значення механічні фактори. Як-от популярна звичка постійно поправляти волосся або часто розчісувати. Це може змусити сальні залози працювати активніше.

Порушення роботи шлунково-кишкового тракту і неправильні харчові звички також можуть стати причиною поганої роботи сальних залоз, як і хронічні стреси. Через них волосся часто жирніє, тому що в крові підвищений гормон стресу, а він впливає на роботу сальних залоз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кольори-табу для волосся, які додають років

Фахівчиня дала поради, як врегулювати роботу сальних залоз. Серед них: правильне харчування, підтримка психологічної рівноваги. Також треба регулярно перевірятися у профільних лікарів: гінеколог, ендокринолог, гастроентеролог, дерматолог, трихолог. Ще важливо правильно підбирати засоби для домашнього та професійного догляду за шкірою голови та волоссям.

Відростити довге й густе волосся - справа нелегка й тривала. Є певний алгоритм дій, який може допомогти. Перший крок - це візит до лікаря, щоб переконатися, чи не є причиною поганого росту волосся хвороба. Після цього трихологиня радить не використовувати стимулятори росту волосся самовільно без консультації з фахівцем. Волосся може випадати через це, і триватиме це довго.

Зараз ви читаєте новину «Жирне волосся: чи можна позбутись проблеми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі