Ексклюзиви
пʼятниця, 26 лютого 2021 20:05

Жирна, нормальна, чутлива та суха: які продукти треба їсти за типом шкіри

Жирна, нормальна, чутлива та суха: які продукти треба їсти за типом шкіри
Кожен окремий тип шкіри потребує відповідного харчування. Фото: pixabay

Те, що ми їмо впливає на організм. У кожного є індивідуальний тип шкіри, який залежить від способу життя, клімату, генетики, зовнішніх впливів.

Також для кожного типу шкіри треба їсти певні продукти, аби підтримувати її тонус, пише Ukr.Media.

Наприклад, суха виникає в літню спеку, взимку від холоду і високої температури в приміщенні. Такий тип потребує збалансованого олійного харчування, завдяки якому виробляється шкірне сало зсередини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як боротись із сухістю шкіри в домашніх умовах

Продукти для запобігання сухості: оливкова олія, жовтий солодкий перець, лосось і форель, всі ягоди, гарбуз і кабачки, банани, авокадо, брокколі і шпинат, горіхи (мигдаль, волоські, кешью), насіння льону, чіа.

Для жирної шкіри характерні прищі, видимі пори і блиск. Це стається через гормональний дисбаланс, використання несумісних косметичних засобів, неправильне харчування. Шкіра цього типу старіє значно повільніше. Щоб запобігти блиску і висипанню, в раціоні повинні бути: морква, мускатний гарбуз, шпинат і спаржа, квасоля, огірок, брокколі, цибуля, грейпфрут, чорниця і ожина, куркума, імбир, зелений чай.

У нормальної шкіри рівний відтінок, без надмірної жирності і сухості, вони лише на деяких ділянках. Жирність - на підборідді, носі і лобі, а сухість - на щоках, губах, навколо очей. Кращі продукти для нормальної шкіри: капуста, рукола і шпинат, морква, брокколі, курячі яйця, лосось, форель і сардини, коричневий рис, оливкова олія.

На чутливу шкіру впливають неправильне харчування, зміни погоди, гормональний дисбаланс і деяка косметика. Шкіра має дрібні пори, легко дратується і схильна до почервоніння. Догляд за нею зовні вимагає м'яких, заспокійливих кремів і масок. Корисні продукти для чутливої ​​шкіри: спаржа, помідори, авокадо, апельсини, яблука, ягоди, оливкова і льняна олія, зелений чай.

Вигляд шкіри залежить від правильної підготовки до сну і навіть пози під час нього. Якщо ж дотримуватись деяких правил, то можна применшити старіння. Перше правило - треба лягати спати після того, як змили з обличчя денний пил і бруд, а також залишки макіяжу. Креми мають бути багатими на поживні речовини і їх також треба використовувати.

Зараз ви читаєте новину «Жирна, нормальна, чутлива та суха: які продукти треба їсти за типом шкіри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути