вівторок, 06 березня 2012 17:37

Згущене молоко і майонез провокують рак

 

Вчені встановили, що більшість харчових добавок, що дозволені МОЗ України, шкідливі для здоров'я.

"Все, що найбільше люблять наші діти – цукерки, джеми і морозиво, - може шкідливо позначитися на їхньому здоров'ї. У всіх цих улюблених для багатьох сімей продуктах міститься багато ароматизаторів, барвників і консервантів", - каже столичний дієтолог Вікторія Закревська.

Дієтолог радить уважно читати склад на упаковці.

"Шкідливий вплив добавок може призвести до підвищеної втоми, неспокійного сну та навіть зниження розумових здібностей. На жаль, сьогодні вітчизняний покупець не може бути впевнений, що він купує саме ковбасу, а не сою зі смаком салямі".

Наводить приклади найнебезпечніших Е-добавок та перелік хвороб, які вони провокують.

"Стабілізатори і загусники Е 400-499 та емульгатори (Е 500 – 599) провокують захворювання нирок і печінки, сприяють появі злоякісних пухлин, провокують розлади кишково-шлункового тракту. Е 407, 447 і 450 міститься у згущеному молоці, джемі і вершкових кремах. У майонез і маргарин додають Е 510, 513 і 527. Отже, через ці продукти можна мати проблеми з нирками, чекати на появу злоякісних пухлин".

Антиокисники Е 300-399 провокують захворювання шлунку та кишківника.

"Е 320 і 321, які є у жувальній гумці, підвищують рівень холестерину у крові, руйнують вітамін D. Е 325 є у кондитерських кремах. Цей антиокисник може викликати алергічну реакцію у дітей, які страждають непереносимістю лактози. У шоколаді є Е 311-313, у молочних продуктах – шоколадних сирках, ряжанці і пастеризованому молоці виробники можуть заховати Е 322. В результаті болітиме шлунок і кишківник".

За словами Вікторії, піногасники, глазируючі речовини, розрихлювачі і підсолоджувачі від Е 500 до Е 599 додають у випічку, газовану воду, підсолоджувачі, хліб та печево. Вони теж сприяють появі злоякісних пухлин, негативно спливають на нервову систему, можуть провокувати розвиток пухлин мозку.

Консерванти Е 200-299 виводять з організму кальцій, руйнують вітамін В1 і також стимулюють розвиток пухлин. Консерванти додають виробники майонезі, кетчупів, маргарину, напівфабрикатів, овочів, м'яса.

До шкідливих добавок відносить барвники Е 102, 103, 110, 120, 125, 127, 131 і 142, які є у кондитерських виробах, фруктових сиропах, алкогольних і безалкогольних напоях.

"Барвники погіршують стан щитовидної залози, провокують шкірні висипи, нудоту, блювання. Можуть також спровокувати напад астми у людей, які нею хворіють".

Зараз ви читаєте новину «Згущене молоко і майонез провокують рак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі