четвер, 22 квітня 2021 15:00

Здоров'я та фігура, коли тобі за 40: як їх зберегти та покращити

Здоров'я та фігура, коли тобі за 40: як їх зберегти та покращити
Фізична активність відіграє велику роль для хорошої фігури. Фото: pixabay

Що старшою стає людина, то більше їй потрібно слідкувати за харчуванням для доброго самопочуття.

Є речі, на які треба звертати увагу людям, яким виповнилось більш як 40 років, розповіла дієтологиня та тренерка Керрі Мейджор в Instagram.

За її словами, стежити за продуктами слід з моменту їх покупки. Також треба дотримуватись основних засад правильного способу життя. Дієтологиня радить, що в раціоні має бути багато їжі з вмістом білків та клітковини. На кухні треба робити різні експерименти, готуючи їжу, щоб вона була цікавою та смачною. Можна планувати раціон на тиждень. Це дозволить заощадити та не спокушатись на шкідливі перекуси. З'явиться стимул готувати на кілька днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири лайфхаки, щоб побороти прокрастинацію

Дієтологиня також рекомендує людям у старшому віці не захоплюватись дієтами. Якщо вони суворі, то існує великий ризик зірватись. Це позначиться психологічно і на фігурі. Краще створювати здорові харчові звички на все життя.

Фізична активність відіграє велику роль для хорошої фігури. Її можна підвищити, більше рухаючись протягом дня. Наприклад, відмовитись від транспорту та ліфтів, влаштовувати вечірні прогулянки. Регулярна активність краще позначається на здоров'ї, ніж похід у спортзал раз у тиждень, але він також не завадить.

Має бути і здоровий сон, від нього також залежить багато. Спати треба 7-9 год. щоночі. Слід спробувати лягати в один і той самий час.

Є хибна думка про те, що перед сном їсти не треба, щоб не поправитись і спати краще. Але є продукти, які можна їсти, коли відчувається голод. Якщо піти спати голодним, то якість сну буде погана. Найкраща порція в такій ситуації - приблизно 200 ккал, що містить як вуглеводи, так і білок.





Зараз ви читаєте новину «Здоров'я та фігура, коли тобі за 40: як їх зберегти та покращити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі