середа, 12 вересня 2012 16:24

Весною 2013-го модники носитимуть сукні до підлоги, авоськи і браслети на ногах
7

Фото: Фото: Reuters

Київська стиліст Вікторія Мілевська відвідала 14 показів у Нью-Йорку. Враженнями ділиться з кореспондентом Gazeta.ua через соціальну мережу.

Що нового показали американські дизайнери на Тижні моди у Нью-Йорку?

Зникли епатажні колекції, які після тріумфальної презентації вигоряють та припадають пилом у шоу-румах. На подіум американці винесли речі, які можна одягати щодня на роботу та відпочинок. Лінію одягу для офісних працівників запропонував американського модельєра Олександр Ванг.

Які речі увійшли до його колекції? Що нового він пропонує?

Його колекція наповнена офісними костюмами, штанами і піджаками, легкими светрами і джинсами. Зараз одяг від Ванга готова носити половина американців, бо він практичний і демократичний. У ньому є шановані молоддю шорти і широкі майки, футболки з веселими малюнками, короткі курточки з широкими капюшонами. З аксесуарів він пропонує клатчі, хутряні наушники і масивні персні.

Які кольори переважають у колекціях, які ви встигли побачити за кілька днів показу?

2013-го повернуться у моду темні кольори — від чорного і синього до темно-зеленого. Вирізнятися з натовпу рожевою чи помаранчевою блузою буде виявом несмаку.

На чому радять робити акцент людям, які звикли одягатися яскраво?

Любителям яскравих та насичених кольорів пораджу віддавати перевагу яскравим аксесуарам і різнокольоровому взуттю. Воно буде на піку популярності. Користуватимуться популярністю жовті чи бірюзові босоніжки на високій танкетці. Це ідеальний варіант для дівчат низького зросту. Тепер вони можуть не мучитися на високих підборах. До такого взуття можна сміливо одягати міні-сукні або спідниці до колін.

Можна сказати, що у моду повернеться міні?

А воно і не йшло з моди, просто стало менш популярним, бо американки почали віддавати перевагу середній довжині суконь і спідниць. Ще на рік у моді залишаться довгі сукні і спідниці. Глядачі оваціями сприйняли шовкові сукні до підлоги, які показав американський дизайнер Пітер Сом. Він одягає першу леді Мішель Обаму і актрису Скарлет Йоханссон.

Що нового кутюрьє пропонують чоловікам на весну-літо 2013 року?

Чоловіча мода стане ще більш жіночою. Популярними будуть облягаючі блузи та джинси, краватки поступляться місцем метеликам. Чоловіки залюбки скуповуватимуть аксесуари, аби ними доповнити і розбавити свій гардероб. Серед аксесуарів популярними стануть тонкі пояси, сумки-авоськи та браслети для ніг. Тиждень моди завершиться 16 вересня.

Протягом вересня пройдуть покази у Парижі та Мілані.

Зараз ви читаєте новину «Весною 2013-го модники носитимуть сукні до підлоги, авоськи і браслети на ногах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі