пʼятниця, 16 березня 2012 11:00

У самотніх людей слабшає імунітет і страждає серце

 

Вчені одного з університетів США підтвердили, що довга  ізоляція від суспільства і самотність можуть зашкодити здоров'ю, особливо у жінок. Науковці впевнені, шкода від самотності навіть більша, ніж викурювання 15 цигарок щоденно. За результатами дослядження, жінки ризикують захворіти на гіпертонію, порушення серцево-судинної і нервової системи.

Столичний терапевт Тетяна Самойлова погоджується, що самотність шкідлива для кожної людини, особливо для жінок та дівчат.

У організмі одинокої жінки знижується активність генів, які відповідають за імунну систему. Протистояти різноманітним хворобам, а особливо вірусним інфекціям, значно складніше. Виходить, що одинокі дівчата мають ризик захворіти практично на будь-що, - пояснює Тетяна.

Не впевнена, що самотність кожному приносить більшу шкоду, ніж 15 цигарок на день. В кожного своя імунна система. У когось слабша, у когось — сильніша. Але цілком можливо, що одинокі люди мають підвищений ризик захворіти на тяжкі хвороби, в тому числі й онкологію саме через те, що опірність організму значно знижується.

Доведено, що відсутність любові і відчуття самотності підсилює вироблення у жінки гормону стресу — кортізолу. Але це в тому випадку, якщо самотність пригнічує людину, вона прагне її позбутися. Адже часто перебування на самоті навпаки дуже корисне. Але післи стресу погіршується якість сну, "скаче" тиск. Підвищений рівень гормону стресу веде до інсульту, серцевого нападу. Тож нехай самотність приносить людям лише задоволення.

Зараз ви читаєте новину «У самотніх людей слабшає імунітет і страждає серце ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі