четвер, 26 липня 2012 17:45

Прикраси із жуйок одягають до ніжної сукні
16

Фото: фото: vk.com

Прикраси у вигляді білизни, яка сохне на мотузках, старовинних балконів, графіті та пожованих жуйок, створила киянка Тетяна Чорна. Серію виробів назвала "Прикраси міста". Вона 2,5 роки власноруч робить намиста, шпильки та сережки.

За словами майстрині, за прикрасами у людини можна визначити характер, настрій і почуття гумору.

"Мої прикраса підходять не всім. Не кожен зважиться надіти, їх носять сміливі люди. Під який одяг їх одягати, залежить від почуття гумору людини. Вони личать до рваних джинсів і футболки. Проте можна одягнути і до гламурної сукні. З цієї серії жуйок у мене є затискачі для краваток і запонки. Мені здається, якби бізнесмени одягали такі речі на себе, то вони легше б знаходили спільну мову з людьми. Адже мої прикраси викликають у перехожих посмішку", - розповіла Тетяна.

Ідея створити таке намисто виникла у майстрині, коли вона вступила у жуйку.

"На вулиці вступила в жуйку. А потім подумала, що це могло б бути прикрасою. Ідея зі шпильками у вигляді жуйок виникла, коли згадала випадок як у дитинстві заснула з жуйкою в роті, і на ранок у мене все волосся було брудним", - розповіла вона.

Майстриня робить вироби з полімерної глини, епоксидної смоли та металу.

"Технологію, як зробити таку прикрасу, можна дізнатися за допомогою інтернету. У мене є друзі - скульптори і стоматологи. У них я переймаю всі тонкощі. Намисто із жуйок робила десь більше місяця. Там дуже багато кріплень, поки ти це все скрутиш. Спочатку виливається форма, потім все скріплюється. Хоча, я не можу сказати, що я робила його протягом місяця від початку до кінця. Працюю під настрій. З початку у мене не було стільки терпіння, щоб зібрати все одразу", - розповіла Тетяна Чорна.

Прикраси ручної роботи ніколи не бувають однакові.

"Буває повторюю двоє - троє виробів, але вони рідко виходять однакові. У одних виходить колір інший, у інших форма", - додала майстриня.

Намисто із жуйок Тетяни Чорної коштує 1000 - 1500 гривень. Ціна залежить від розміру. Ціни на інші вироби майстрині починаються від 30 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Прикраси із жуйок одягають до ніжної сукні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі