пʼятниця, 07 травня 2021 18:00

Правильний сигнал будильника позбавить ранкової втоми

Правильний сигнал будильника позбавить ранкової втоми
Дослідники зробили експеримент, який показав, що людям значно легше прокидатися під мелодійний будильник. Фото: pixabay

Для того, щоб зранку не відчувати втому, достатньо підібрати правильний сигнал будильника.

Австралійські науковці заявили, що це цілком реально, пише Plos ONE.

Ті, хто лягають пізно, переважно зранку важко встають. Поширена проблема – сонна інерція, яка може тривати кілька годин після важкого пробудження. Якщо правильно налаштувати будильник, то цього можна уникнути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пити каву після сну небезпечно - дієтологиня

Дослідники зробили експеримент, який показав, що людям значно легше прокидатися під мелодійний будильник, ніж під стандартні переривчасті звуки, які змушують ненавидіти ранок і весь світ навколо.

"Дослідження показало, що мелодійні звуки будильника допомагають подолати ранкову втому незалежно від жанру використовуваної для сигналу музики. Тобто, мелодія (будь-яка) значно краще підходить для застосування як сигнал будильника, ніж які-небудь різкі переривчасті звуки", – стверджують вчені.

Дієтологи назвали продукти, які допоможуть схуднути, коли людина спить. Експерти кажуть, що низькокалорійні продукти багаті на клітковину та білок - це ідеальний варіант. У ківі, наприклад, лише 45 калорій і він збагачений вітаміном C. У складі має два грами клітковини, яка поліпшує травлення і зменшує запалення.



Зараз ви читаєте новину «Правильний сигнал будильника позбавить ранкової втоми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі