четвер, 06 травня 2021 17:00

Пити каву після сну небезпечно - дієтологиня

Пити каву після сну небезпечно - дієтологиня
Якщо пити каву після сніданку, такого стрибка цукру не буде, оскільки клітковина і білок з їжі здатні зупинити цей процес. Фото: pixabay

Пити каву в перші хвилини після пробудження зранку може бути небезпечно.

Водночас є правильніший період для цього, розповіла дієтологиня Кетрін Келлі, передає Daily Mail.

Вона пояснює, що випивши каву спросоння або в невідповідний час доби, замість сповнення сил і бадьорості можна почуватися ще більш сонним і втомленим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені розповіли, скільки кофеїну можна пити

"Ви можете почуватися доволі слабким, якщо ви не прокинулися повністю, а потім випили кави", – каже дієтологиня.

За її словами, краще пити каву не раніше за пів години після пробудження. Також тим, хто не виспався, не треба пити каву натще, тому що це спричинить підвищення рівня цукру в крові через кілька годин.

"Університет Бата провів невелике дослідження щодо людей, які погано спали, а потім пили каву після прокидання. І виявили, що рівень цукру в крові значно підвищився", – розповіла експертка.

Якщо пити каву після сніданку, такого стрибка цукру не буде, оскільки клітковина й білок із їжі здатні зупинити цей процес.

Люди, які дотримуються правил здорового харчування, нерідко відмовляються від напоїв, що містять кофеїн. Це рішення правильне для деяких людей. Для них є напої-замінники кави.



Зараз ви читаєте новину «Пити каву після сну небезпечно - дієтологиня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі