неділя, 25 липня 2021 00:34

Назвали спосіб, щоб позбутись жиру на животі

Назвали спосіб, щоб позбутись жиру на животі
Ходьба, велотренажер і плавання - це ті фізичні навантаження, які допоможуть дієті дати кращі результати. Фото: pixabay

Черевний тип ожиріння - це коли вага найбільше накопичується на животі.

Він має особливо негативні наслідки для здоров'я, розповіла дієтологиня Ольга Дедкова.

"Абдомінальне ожиріння змінює метаболізм і, зокрема, сприяє розвитку артеріальної гіпертонії, хвороб серця. Воно діагностується, якщо талія перевищує 90 сантиметрів. Коли жир накопичується всередині підшлункової залози і печінки, розвивається цукровий діабет 2 типу, ожиріння печінки і навіть печінкова недостатність", - сказала вона.

Фахівчиня запевняє, що ліпосакція допоможе прибрати лише підшкірний жир, але не вісцеральний, що оточує внутрішні органи. Його можна позбутися лише займаючись спортом та правильним харчуванням. Дієти з обмеженням не менше 1500 калорій на день в цьому випадку має призначати фахівець. Худнути треба повільно - до 2,5 кг на місяць.

"Метаболізм, що змінюється, є важким завданням для печінки, яка вже навантажена внутрішнім жиром. Часто лікар для корекції ваги підбирає медикаменти, оскільки абдомінальне ожиріння ускладнюється іншими захворюваннями", - уточнила дієтологиня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спати чи рухатися: чим корисніше займатися після вживання їжі

Ходьба, велотренажер і плавання - це ті фізичні навантаження, які допоможуть дієті дати кращі результати. При цьому потрібно займатися три-чотири рази на тиждень від 30 до 40 хвилин в день. Дотримуючись цих умов, за п'ять місяців реально скинути близько 10 кілограмів.

Найбільш небезпечною є дієта, суть якої полягає лише у тому, щоб пити рідину і не їсти продуктів. Водні і чайні, а також детокс дієти нині є популярними. Згідно із обмеженнями цих дієт, треба відмовитись від твердих продуктів. Цей метод швидкий і ефективний, але разом з тим і шкідливий.

Зараз ви читаєте новину «Назвали спосіб, щоб позбутись жиру на животі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі