четвер, 23 вересня 2021 23:46

Назвали погану їжу, до якої швидко звикають

Назвали погану їжу, до якої швидко звикають
Перша у переліку їжі, до якої звикають - піца. Фото: pixabay

Деяка їжа може викликати залежність від неї.

Переїдання неприпустиме, бо воно шкодить здоров'ю і сприяє набору зайвих кілограмів, пише newsyou.

Перша у переліку їжі, до якої звикають - піца.

Далі йде шоколад через його унікальний смак. Чипси завдяки харчовим добавкам мають гострий смак, який подобається багатьом гурманам. За ними морозиво і печиво, їх ефект підкріплюється відчуттям солодкого смаку.

Картопля-фрі і бургери разом з газованою водою складають комплекс фастфуду, до якого легко звикнути. Експерти відзначили ще торти і тістечка. У ТОП-20 включили сир, бекон і смажену в паніровці курятину. У список увійшли шаурма, стейки і яйця. Перелік замикають желейні цукерки, кекси з родзинками і різні горіхи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продукти, які треба їсти після 30 років, щоб продовжити молодість

Не слід занадто прив'язуватися до їжі, що володіє ефектом звикання і перетворює людину в "раба їжі". Люди на емоційному рівні часто "заїдають" стрес "чим-небудь смачненьким", через що з'являється зайва повнота.

Обираючи варіанти для сніданку, треба враховувати калорійність продуктів, вміст в щоденній тарілці необхідних мікро- та макроелементів, клітковини, вітамінів. Час прийому не впливає на ці показники. Люди, які снідають щодня, потім за день їдять більше калорій, ніж ті, хто не снідає, за словами вчених. Сніданок, як мінімум, не допомагає схуднути, а, можливо, і заважає.

Зараз ви читаєте новину «Назвали погану їжу, до якої швидко звикають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі