вівторок, 14 вересня 2021 23:46

Назвали найбільш шокуючі причини зайвих кілограм

Назвали найбільш шокуючі причини зайвих кілограм
Неправильно підібрана дієта - ще одна з причин зайвої ваги. Фото: pixabay

Люди не завжди поправляються через переїдання та хвороби.

Найчастіше причиною зайвої ваги стає малорухливий спосіб життя і шкідлива їжа, розповіла лікарка-ендокринологиня Олена Губкіна.

Є й приховані причини появи зайвих кілограм, за її словами. Адже іноді вони з'являються навіть при суттєвій фізичній активності і правильному харчуванню.

"Прийом деяких ліків і гормонів, таких як антидепресанти і стероїдні гормони, призводять до збільшення ваги. Відмова від куріння теж цьому сприяє. Нікотин пригнічує апетит курця, але коли людина кидає курити, її апетит різко зростаєю. Проблеми зі сном також ведуть до того, що людина поправляється", – розповіла Олена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найкориснішу кашу в осінній період

Неправильно підібрана дієта - ще одна з причин зайвої ваги. У деяких випадках навіть на перший погляд здоровий раціон харчування може спровокувати посилення апетиту і серйозні порушення в обміні речовин. Головний мозок завжди реагує на такий раціон і починає відновлювати енергію за рахунок додаткових калорій. Ще однією причиною, яка призводить до набору зайвої маси тіла, є тривалі хронічні стреси.

Певні овочі найефективніші для схуднення. Вони обов'язкові за правильного харчування та здорового схуднення. Щоб рослинна їжа була максимально корисною, її треба їсти сирою. Якщо приготувати, то різниця в ефективності для схуднення не є суттєвою. Особливо, якщо не використовувати багато олії чи молочних продуктів.

Зараз ви читаєте новину «Назвали найбільш шокуючі причини зайвих кілограм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі