вівторок, 28 серпня 2012 13:28

Настоянка з шипшини знижує тиск і холестерин у крові

Настоянка з шипшини знижує тиск і холестерин у крові
Шипшиновий чай ще краще знижує рівень холестерину. Фото: yak-prosto.com

"Страждаю на високий тиск, а ще у крові високий холестерин. 5 років тому лікар порадив пити настоянку із шипшини. Щороку, як дозріває ягода, збираю їх, готую собі такі природні ліки. За тиждень тиск меншає. А коли здала кров, сказали. Що й холестерин поменшав", - розповідає чернігівка Тетяна Снісарчук, 49 років.

Плоди шипшини миє, розчавлює і подрібнює на невеликі шматки. На 60% заповнює ними півлітрову пляшку і заливає горілкою до верху ягід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Троянди щеплять на шипшину

"Ягоди треба настояти у темному місці. Я ставлю на кухонну полицю, закриваю дверцята. Так тримаю два тижні, щодня трохи збовтую. Після цього щодня накрапаю по 20 крапель настоянки на цукор і з'їдаю, поки не лишаться самі лише ягоди. Кому не можна солодкого, краще вживати настоянку без нічого. Запити водою бажано не менше ніж через 20-30 хвилин."

Столичний флеболог 37-річний Богдан Маслий каже, настоянка шипшини й справді знижує холестерин, допомагає тримати у нормі тиск. Але краще застосовувати ягоди як профілактику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відвари трав і медове натирання: як лікувати парадонтит

"Найкраще шипшина допоможе, якщо із його сухих плодів заварювати чай, краще без цукру. Такий напій можна пити щодня. Через шість тижнів рівень холестерину меншає в середньому на 5 відсотків.

Також відвар із ягід шипшини знижує кров'яний тиск. За місяць регулярного вживання тиск нормалізується. Зазвичай меншає на 3-4 відсотки. Це не дуже багато, але для профілактики — найкращий варіант. Також допомагає запобігти цукровому діабету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щодня треба випивати склянку молока та настою шипшини

Раніше вважалося, що від високого тиску також допомагає сік яблук та винограду. Але як довели вчені зі шведського Університету Лунда у липні цього року, ці фрукти добре підвищують імунітет, але на рівень холестерину не впливають.

Зараз ви читаєте новину «Настоянка з шипшини знижує тиск і холестерин у крові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі