пʼятниця, 29 травня 2020 15:15

"Монстри" великого міста: що таке полютанти та яку шкоду наносять здоров'ю

Одним з найпотужніших факторів, який впливає на нашу шкіру, є забруднене повітря, особливо у великому місті. Кожного дня, коли ми виходимо на вулицю під шум авто, то навіть не уявляємо, яку шкоду наносимо здоров'ю.

 

Особливо шкіру псують полютанти. Це забруднювачі, які в 10-20 разів менше, ніж пори шкіри (РМ2.5). Саме тому вони дуже легко проникають в організм та порушують нормальне функціонування обмінних процесів у шкірі. Викликають почервоніння, акне та пігментацію шкіри.

Це подразнює білок AHR (Aryl hydrocarbon receptor), що запускає ряд процесів та викликає появу вільних радикалів.

 

Вільні радикали – це активні форми кисню, які можуть викликати запалення та розвиток шкірних захворювань. Саме вони беруть участь у виникненні та розвитку псоріазу та вугрів.

Як захистити шкіру?

Потрібно щоденно слідкувати за прогнозом погоди, в якому вказано коефіцієнт полютантів у повітрі. Це зручно відстежувати на сайті IQAir або через застосунок на телефон AirVisual. І в залежності від коефіцієнта вирішувати чи прогулюватись, чи все ж краще побути вдома.

Допоможуть і косметичні засоби Anti-pollution. Вони є новими на ринку. Складаються з рослинних екстрактів, вітамінів, антиоксидантних комплексів, рослинних полімерів та гідруючих речовин. Адже саме ці речовини є протекторами, захисниками шкіри.

У зв'язку з високим рівнем полютантів бренд рослинної косметики ТМ "VESNA" вирішили розробити новий крем для захисту "Anti-pollution". З направленою дією та властивостями захисту від будь-яких негативних проявів на шкіру навколишнього середовища. Тож він має захист і від ультрафіолету SPF 30/РРD 15, щоб надати шкірі максимального захисту.

 

Чому необхідний крем Аnti-pollution?

• Захищає від ультрафіолетового випромінювання.
• Зволожує шкіру, робить захисну плівку.
• Містить компоненти, які зміцнюють природній шкірний бар'єр.
• Містить антиоксиданти в потрібній концентрації.

Переходьте, щоб дізнатись більше: https://vesna.care/uk/

Бережіть себе! Обізнаний - значить озброєний та усвідомлений.

Зараз ви читаєте новину «"Монстри" великого міста: що таке полютанти та яку шкоду наносять здоров'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі