вівторок, 08 квітня 2014 12:26

Кунжутна олія сповільнює старіння та сприяє схудненню
2

За легендою, кунжут був основним інгредієнтом славнозвісного еліксиру молодості. З давніх часів цю рослину широко використовують в індійській, китайській, середземноморській та середньоазійській кухнях. Кунжутне насіння або олію додають практично в усі страви. Завдяки цілющій силі ця олія є популярною не тільки у кулінарії, а й у народній медицині та домашній косметології.

Кунжутна олія багата на мікроелементи (цинк, кальцій), вітаміни А і Е, містить білки й натуральні антиоксиданти. Вона збагачена моно- і поліненасиченими жирними кислотами, які сприятливо впливають на роботу серцево-судинної системи загалом, зміцнюють стінки судин і підвищують їх еластичність. Крім цього, біологічно активні речовини, які містяться в кунжутній олії, здатні знижувати рівень холестерину в крові. Її можна ефективно застосовувати при мігренях, у боротьбі з гіпертонією, у лікуванні хвороб легень.

Наприклад, при кашлі грудну клітку розтирають теплою кунжутною олією. Допоможе і вживання олії всередину. Треба випивати лише 1 ст. ложку на день. 0,5 ст. ложки кунжутної олії тричі на день п'ють при лікуванні гастриту і навіть виразки шлунка. Робити це слід до їди.

Користь кунжутної олії важко переоцінити. Вона додає нам краси, омолоджує організм, захищає і лікує. Сприяє нарощуванню м'язової маси тіла, стабілізує жировий обмін і активізує схуднення. Кунжутна олія і вода допоможуть упоратися з нав'язливим відчуттям голоду. Якщо ви хочете схуднути і для того не вечеряєте, тоді у вас з'являється сильне бажання з'їсти щось калорійне на сніданок. Аби позбутися цього відчуття, випийте 2 ч. ложки кунжутної олії за півгодини до сніданку і запийте склянкою води. Так ви втамуєте почуття голоду і нормалізуєте перистальтику кишковика.

Швидшому схудненню сприятиме заміна денної норми жирів у раціоні на кунжутну олію. Але майте на увазі, що вона не годиться для додавання в гарячі страви, оскільки при термообробці втрачає корисні речовини. Тому денну норму олії (2 ст. ложки ) варто з'їдати з салатами.

При виборі кунжутної олії також звертайте увагу щоб вона була першого холодного віджиму - тільки така є найкорисніша. Другий важливий аспект - щоб олія не містила жодних добавок і була на 100% натуральна. Прикладом натурального продукту найвищої якості є кунжутна олія ТМ "Чанді".

Кунжутну олію часто використовують для масажу. Замініть нею свій антицелюлітний крем, додайте крапельку ефірної олії ялівцю, і ви матимете чудового помічника для схуднення. Крім того, кунжутна олія покращить тонус м'язів, зволожить шкіру та надасть їй еластичності.

У народі є тисячі рецептів косметичних масок для волосся, шкіри та нігтів із використанням кунжутної олії. Усе тому, що вона не тільки надзвичайно корисна, а й сприяє омолодженню та відновленню. Вартість натуральної кунжутної олії невисока (100-150 грн за 0,5 л), і вистачає її надовго. Аби бути впевненими, що замовляєте якісний продукт, скористуйтеся послугами інтернет-магазину "Чанді". Консультант підкаже вам, як правильно і максимально корисно використовувати кунжутну олію.

Зараз ви читаєте новину «Кунжутна олія сповільнює старіння та сприяє схудненню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі