понеділок, 14 травня 2012 17:47

Кремом від зморшок слід користуватися лише після 30

Кремом від зморшок слід користуватися лише після 30
Фото: newlove-makeup.com

"Багато дівчат у 22-23 роки починають користуватися кремами від зморшок, - каже столичний косметолог Анна Гавура. – Але це обтяжує надто юну шкіру. Може відбутися зворотній процес. Вона навпаки почне швидко старіти, зморшки не розгладяться, а стануть глибшими".

До Анни часто звертаються за порадами, які креми від зморшок обрати.

"Кремів на полицях магазинів надто багато, - зауважує косметолог. – Обрати найдієвіший, дуже складно, бо кожна косметична компанія, аби продати свою продукцію, робить дуже хорошу рекламу. Засоби для догляду за шкірою навколо очей найбільш популярні на косметичному ринку. Багато кремів навіть і близько не мають тих функцій, які рекламують".

У першу чергу дрібні зморшки з'являються на повіках, тому що шкіра в цій області в кілька разів тонша, ніж на решті частини обличчя.

"Мімічні зморшки під очима з'являються найшвидше. За день ми кліпаємо до 20 тисяч разів, мружимось від сонця та пилу. До того ж на ці ділянки часто наноситься косметика – очі щодня переносять на собі силу макіяжу та демакіяжу. Аби уникнути зайвих зморшок, наносьте косметику і змивайте її з очей дуже акуратно, аби зайвий раз не розтягувати і не натирати шкіру навколо очей".

Догляд за шкірою навколо очей потрібно починати з очищення.

"Змиваючи декоративну косметику з зони навколо очей, використовуйте спеціальні засоби для зняття макіяжу – креми, олійки, ватні подушечки. Демакіяж треба робити ніжними, легкими рухами. Ніколи не тріть очі, як роблять маленькі діти. Це може сприяти появі темних кіл, розтягує шкіру під очима, робить помітнішими зморшки. Шкіра стає не такою пружною".

Від чого з'являються темні кола під очима?

"Темні кола з'являються через уповільнення швидкості руху темної венозної крові по судинах. Цей процес може бути пов'язаний зі спадковою схильністю, втомою, стресом. Темні кола виникають, бо пігмент крові просвічує через тоненьку шкіру під очима. Щоб їх прибрати, добре висипайтеся. Вранці корисно зволожувати повіки кубиком льоду, прикладати кільця свіжого огірка. Якщо хочете намастити повіки кремом, обирайте тільки той, що має легку та ніжну текстуру – найкраще купувати у вигляді гелю. До складу таких косметичних засобів повинні входить більш активні компоненти, здатні відновлювати еластичність, пружність і зволоженість шкіри.

Як можна запобігти появі зморшок?

"Для початку жінці треба добре висипатися, не лінуватися робити легкий масаж шкіри обличчя, хоч раз на тиждень накладати маску і менше нервуватися. Стрес найбільше провокує старіння шкіри. Текстуру шкіри погіршує куріння і вживання алкоголю. Від цього шкіра жовтіє, часто набрякає. Розслабляйтеся, вдома перед сном займайтеся релаксацією, застосовуйте антистресову косметику. Креми від зморшок можна використовувати після 30 років".

Зараз ви читаєте новину «Кремом від зморшок слід користуватися лише після 30». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі